Sindicats

Crida a participar en la protesta de l'1 de maig

L’USdA fa un manifest per commemorar la data en el qual carrega contra el Govern en funcions

Crida a participar en la protesta de l'1 de maigARXIU

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de l’Unió Sindical d’Andorra (UsdA), Gabriel Ubach, va fer una crida dilluns a la nit a la ciutadania a participar en la concentració davant de l'antic magatzem Escale, a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella. I ho fa ver en un manifest en què criticava durament l’obra de Govern i la manera de fer política de l’executiu liderat per Toni Martí els últims vuit anys. En l’escrit, el sindicalista va demanar “un gest de la classe política” perquè “l’1 de maig sigui festiu aquí”.

El text d’Ubach comença amb un to pessimista sobre aquesta petició i, posteriorment, relata les mancances que veu a l’actual Govern en funcions, indicant que “un any més, l’1 de maig a Andor­ra passarà sense pena ni glòria”. L’USdA reclama “poder obtenir un país per viure i no només per treballar”. Ubach insisteix que “si la classe treballadora no arriba a final de mes, la petita i mitjana empresa no podrà subsistir. Si la classe mitjana andorrana no arriba a final de mes el motor econòmic d’Andorra s’aturarà. Les lleis del Codi de relacions laborals així com la Llei de Funció Publica amb la Llei de coacció sindical no ajuden gens a la normalització de la societat andorrana. Cal que la nostra societat recuperi el diàleg i el consens social”.

Ubach tanca el manifest demanant la mobilització de la ciutadania a l’acte d’avui a les 20.30 hores a la capital per “deixar l’Andorra feudal enrere”.

tracking