concentració

Els sindicats i les formacions d'esquerra es concentraran per l'1 de maig

Reivindiquen que sigui dia festiu, com ja passa a d’altres llocs del món

Els sindicats i les formacions d'esquerra es concentraran per l'1 de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals sindicats del país organitzaran dimecres, 1 de maig, una concentració que tindrà lloc davant de l'antic magatzem Escale, a l’avinguda Meritxell de la capital, per celebrar el Dia internacional del treballador. Tindran el suport del Partit Socialdemòcrata i de Podem. Segons van explicar ahir els sindicats organitzadors, l’acte el realitzen per reivindicar un 1 de maig festiu a Andorra, com passa en altres països d’arreu del món.

A més, segons va indicar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, en aquesta celebració el sindicat que lidera vol aprofitar l’ocasió per reclamar “uns drets laborals i socials, així com el dret a un habitatge digne i tants aspectes socials inexistents a Andorra”. Ubach va acabar la seva argumentació demanant l’assistència a tothom “per a una Andorra per viure i no només per treballar”.

Per la seva banda, el Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), en un altre manifest, exposava que “dimecres sortirem al carrer per fer-nos sentir i mostrar la nostra indignació. Som nosaltres els que tenim el poder de fer que tot canviï”. Al comunicar afegien que encara no hi ha els sindicats que hi hauria d’haver al sector privat, perquè no hi ha hagut voluntat d’afavorir-ho, sinó tot el contrari”. Segons el Sipaag, “cal que això canviï, que la classe treballadora tingui representants. Ja hi comença a haver sectors que s’organitzen a part del sector públic, però si no ens ho volen posar fàcil, siguem més exigents i fem-nos forts, perquè no només serà positiu per a nosaltres sinó també per a les empreses i els dirigents, que tindran interlocutors legitimats”.

tracking