Mobilitat

El talús de l'esllavissada a l'RN22 continua "inestable i en moviment"

Tècnics de Protecció Civil i Ordenament Territorial s'han trobat amb les autoritats franceses per avaluar l'estat de la via i les intervencions que s'han de fer al tram afectat

El talús de l'esllavissada a l'RN22 continua "inestable i en moviment"SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'esllavissada que afecta l'RN22 i que ha obligat a tancar l'accés a França afecta un tram de 100 metres de carretera, més 30 metres d'alçada i uns 15 metres de profunditat i el talús "continua inestable i en moviment", segons ha informat el Govern després de la reunió que han mantingut avui tècnics de Protecció Civil i d'Ordenament Territorial amb les autoritats veïnes. S'ha conclòs que el tipus de terreny i la gran quantitat de terra, pedra i aigua en moviment continuat requreixen d'uns treballs previs de preparació de les intervencions durant els quals la carretera ha d'estar tancada.

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha explicat en una roda de premsa a Govern, que no saben quan es podrà tornar a obrir la zona afectada perquè els dirigents francesos "volen tenir un anàlisis fiable de la situació". Cinca ha comentat que "el risc de col·lapse a la zona és molt elevat" i ja "s'estan fent les corresponents diligències entre les autoritats franceses i andorranes". El ministre en funcions ha assegurat que "les autoritats de França ja ens han fet saber que s'està desplaçant cap a la zona maquinària específica per aquest tipus d'intervenció" i ha remarcat que "per sobre de tot volem garantir la seguretat".

Jordi Cinca i el ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, han informat la CEA i a la CCIS de la situació del tall a la carretera i sobre les conclusions tretes a la reunió del matí. Els membres del Govern en funcions han expressat als representants dels sectors econòmic i empresarial el compromís d'anar informant a mesura que evolucioni la situació.Una delegació andorrana encapçalada per Antoni Martí, i el ministre d’Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, es trobaran demà amb les autoritats regionals franceses a Tolosa per tractar aquesta qüestió.

tracking