Reportatge

Cap a l'empresa saludable

Un grup d’especialistes en matèria de prevenció de riscos laborals debaten al Centre Cultural de la Llacuna sobre la importància que les empreses apostin per la prevenció per tal d’evitar ensurts a la feina. La jornada gira sobre la idea d’empresa saludable.

Cap a l'empresa saludableMUTUAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest diumenge 28 d’abril és el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball i la mútua andorrana Mutuand ho va celebrar organitzant ahir la primera Jornada de Benestar Laboral a Andorra a la Sala d’Actes de la Llacuna, a la capital del país. Aquest acte va suposar una oportunitat per conèixer de primera mà quin és el retorn econòmic i social quan les empreses aposten de debò per polítiques en matèria de seguretat i salut en el treball. Un dels ponents va ser el doctor especialista en medicina laboral, Rafael Sarandeses, que va apostar obertament per la idea d’empresa saludable.

Sobre el tema de la jornada, el doctor Sarandeses afirma que “la seguretat és una part molt preventiva, evidentment cap empresari vol tenir un mort, un ferit o un malalt a la seva empresa. És essencial. El que passa és que, fins ara, s'havia vist com un cost, quan realment és una inversió. Per cada euro invertit, hi ha un retorn de 2,50 euros. A la pràctica, estàs ficant diners perguanyar-ne més. Per tant, econòmicament és beneficiós, socialment és meravellós i publicitàriament és extraordinari. I, per sobre de tot això, té el millor dels beneficis, com és que els treballadors són més feliços”.

El doctor explica que “el retorn econòmic és real, tangible i objectivable. De fet, hi ha molts estudis al voltant d'això que acrediten aquesta posició, des dels fets per l’ONU fins als estudis fets per l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene d'Espanya o per la Comissió Europea”.

Per això, “hi ha empresaris que estan més implicats en els beneficis econòmics mentre que n'hi ha que ho estan més amb els socials, amb el compliment de les lleis i amb el compliment d'uns patrons de seguretat òptims. I a Andorra hi ha gent que ho està fent molt bé i una altra que no. A tots els sectors tens casos en els dos costats. I afegeix que “el problema que tenim és que no estem anant al pas que ho fa ja a la resta del món civilitzat, que és girar al voltant del concepte de l'empresa saludable, que vol dir anar més enllà per a obtenir més beneficis per als treballadors i per a l’empresa”.

tracking