Seguretat

Campanya de controls d'alcohol i drogues al volant

La mesura es durà a terme des de les 7 del matí del 15 d'abril fins a les 19 hores del 5 de maig

La policia inicia una campanya de control d'alcohol i droguesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia iniciarà aquest dilluns una nova campanya de controls d'alcohol i drogues destinada a tots els conductors. La mesura es durà a terme cada dia a partir de les 7 del matí fins a les 19 hores del 5 de maig i té l'objectiu de disminuir els accidents de trànsit i evitar conductes de risc a la xarxa viària.

El cos recorda que se sancionarà als professionals que donin una taxa d'alcoholèmia d'entre 0,2 i 0,5 grams per litre i se'ls detindrà en cas de superar aquesta última xifra. La resta de conductors que donin entre 0,5 i 0,8 grams per litre seran sancionats i quedaran arrestats en cas que passin dels 0,8 grams per litre. Tanmateix, la policia podrà suspendre el permís de conduir per un període màxim d'un mes i imposar al conductor una multa de 150,25 euros. Les conseqüències per via penal per als professionals poden comportar una pena de presó de fins a dos anys i la privació del permís de conduir fins a quatre anys, mentre que pels conductors no professionals la pena pot ser d'un any i el permís de conduir pot quedar suspès fins a tres anys. En cas de no voler sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, la sanció serà judicial i comportarà la suspensió del permís fins a quatre anys, en el cas dels conductors professionals, i de tres anys per a la resta.

Pel que fa als usuaris que hagin ingerit estupefaents, la sanció administrativa serà la retirada del permís fins a tres mesos i una multa de 601,01 euros. Es detindrà a aquells usuaris que creïn un perill concret per la circulació.

tracking