Circulació

Mobilitat preveu l'entrada de 64.000 vehicles a partir de Dijous Sant

La xifra estimada és inferior a la de l'any passat i es calcula que la jornada més complicada per a circular sigui el dissabte 20 d'abril

Cues de fins a 11 quilòmetres a la frontera hispanoandorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat preveu que 64.000 vehicles entrin al país durant la Setmana Santa, segons ha informat després d'una reunió amb la policia per a establir el dispositiu especial de trànsit d'aquests dies. El cap de Mobilitat, Jaume Bonell, ha assegurat que es tracta d'una xifra estimada inferior a la de l'any passat, ja que enguany la festivitat se celebra a l'abril, per final de temporada, i la "qualitat de la neu no ésla mateixaque al març".Tot i així, no descarten que l'afluència de circulació augmenti amb la bona qualitat de la neu. En aquest sentit, Mobilitat preveu que la fronterahispanoandorranarebi un 70% de conductors mentre que al Pas hi entrin un 30%. Tanmateix, s'estima que la jornada amb més circulació sigui dissabte 20 d'abril, on es calcula que uns 16.000 vehicles entrin al país.

Pel que fa al servei de Policia, el director adjunt del cos,BrunoLasme, ha assegurat que estaran en contacte permanent amb la guàrdia civil i la policia nacional per tal que d'obrir doscarrilsen cas que les retencions a les fronteres s'intensifiquin, tant en sentit d'entrada com de sortida. El nombre d'agents també s'incrementarà durant els dies de Setmana Santa amb un total de 120 policies mobilitzats cada dia, que es distribuiran en patrulles pedestres, estàtiques situades als extraradis de les zones amb més afluència i fronteres. El dispositiu serà similar al d'anys anterior i es duran a terme més controls d'alcoholèmia amb motiu de la campanya que la policia realitzarà del 15 d'abril al 15 de maig.

tracking