Reaccions

Pintat es deixa estimar de cara a possibles pactes per formar govern

Exposa que són els partits més votats els que hauran d’“obrir joc” i actuar en clau d’estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat a cap de Govern de terceravia, Josep Pintat, es va deixar estimar de cara a possibles pactes per formar govern després que els resultats de les eleccions generals d’ahir li donessin un protagonisme clau de cara al futur del Consell General. Pintat es va mostrar prudent durant la nit electoral i va defugir parlar de possibles pactes, però va passar la pilota als partits més votats. “Són les llistes amb més representació al Consell General les que hauran de començar a obrir joc a partir d’ara”, va explicar el líder de terceravia. “A mi em toca parlar des de la prudència i dels resultats que hem tingut”, va afegir.

Tot i la precaució de Pintat alhora de parlar de la figura clau que pot esdevenir la formació que lidera, el cap de la llista nacional de terceravia considera que han de ser els partits amb més vots els que han de negociar de cara a un possible pacte des d’una perspectiva en clau d’estat. “Sobretot aturar aquesta manera atropellada de fer que hem viscut en la darrera legislatura”, va expressar Pintat. “Nosaltres recollim molt clarament el mandat que ens han donat els ciutadans: fer les coses amb seny i responsabilitat”, va afegir.

El líder de terceravia va voler trencar una llança a favor del sistema electoral actual que hi ha a Andorra. “Els resultats posen en evidència una qüestió debatuda en aquestes eleccions, i és que el sistema electoral que tenim permet unes vegades majories absolutes i unes altres, com ara, no ho permet”, va manifestar-se. “Per tant, és un bon sistema i val la pena continuar amb ell”, va assenyalar.

Des del local electoral de terceravia a Andorra la Vella, tant Pintat com el número dos de la llista nacional de la formació, Joan Carles Camp, van voler agrair el suport dels electors, “en especial a Sant Julià de Lòria”, va manifestar el líder de la formació. Pintat va recordar que, tot i que terceravia és un projecte nou, “estarà al Consell General amb un grup parlamentari de quatre”. El número u de terceravia percep que el missatge que ha volgut traslladar l’elector és “molt clar”. “S’ha de procurar que hi hagi estabilitat, no es pot continuar d’aquesta manera amb què s’ha governat. A partir d’aquí, tots a fer-ho al millor possible”, va sentenciar.

A banda de Camp, els candidats de la llista a Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Carine Montaner, també es van apropar a un local electoral ple a vessar on van celebrar un resultat destacat que els col·loca com a formació clau a partir d’ara.

Pintat es deixa estimar de cara a possibles pactes per formar govern

tracking