Multa de 600.000 euros a dos fills d'un narcotraficant per blanqueig

La sentència també condemna els tres processats a tres anys de presó condicional

Multa de 600.000 euros a dos fills d'un narcotraficant per blanqueigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys de presó condicional i a una multa de 600.000 euros cadascun dels tres acusats responsables en concepte d’autor del delicte major de blanqueig de diners o valors, després d’haver participat en l’ocultació de més de mig milió d’euros en comptes de la banca andorrana amb l’objectiu d’amagar-los a la justícia espanyola. Dos dels acusats són fills de Manuel Pérez Medina, que va ser condemnat fa catorze anys a Espanya per narcotràfic. El tercer condemnat exercia de testaferro. La pena estableix el decomís dels actius intervinguts sota titularitat de qualsevol dels acusats.

Etiquetes:

La fiscalia va sol·licitar durant la vista oral a Corts una pena de quatre anys de presó per als tres acusats, a més d’una multa d’un milió d’euros. Segons el relat del ministeri públic durant el judici, Pérez Medina hauria dipositat 67.000 euros en un compte andor­rà entre el 1996 i el 2005. Poc abans que el narcotraficant fos condemnat, la seva filla, una de les processades en el cas, va obrir un compte al seu nom on hi va dipositar aquests diners. L’operació es va tornar a repetir al cap d’uns mesos, però en aquest cas en un compte a nom dels dos fills. Ambdós germans van defensar al judici que no tenien coneixement de la procedència d’aquests diners, que creien que el que ingressaven als comptes bancaris andorrans corresponia a una herència en vida que els havia fet el pare. Els dos acusats van explicar que estaven segurs que el seu pare mai els hauria posat en situació de perill. La fiscal va intentar demostrar que aquests diners provenien del contraban del tabac, primer, i del narcotràfic, després, però els lletrats dels acusats van defensar que el negoci de transports que regentava el pare generava molt volum de negoci.

Segons la fiscalia, el tercer acusat va obrir un nou compte al seu nom al qual va transferir els diners i va obrir una pòlissa d’assegurances amb els fills com a beneficiaris. Els dos germans van dir que tenien por que una tieta de Barcelona volgués atacar el patrimoni familiar. Un empleat de l’entitat bancària va confirmar que els germans van fer un nou ingrés de 463.000 euros, aquest cop al compte a nom del testafer­ro. La defensa va voler demostrar que els fets havien prescrit ja que des del primer canvi de nom havien passat 14 anys.

tracking