Sis anys de presó per apunyalar l'exparella

L’acusada, que li va clavar diverses ganivetades al coll, va ser condemnada a sis anys de presó

Sis anys de presó per apunyalar l'exparella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior (TS) va confirmar ahir la pena de sis anys de presó que li va imposar el Tribunal de Corts a la dona que va apunyalar l’exparella a la vall d’Incles l’any 2017. La defensa va presentar un recurs demanant que la condemna fos de dos anys, però el TS el va desestimar i la dona haurà de complir la pena que dictava la sentència en primera instància.

Etiquetes:

Els fets van tenir lloc el 8 de març del 2017 al domicili de la víctima, a la vall d’Incles. Segons la versió de l’acusada, ella va viatjar al Principat amb la intenció de recuperar la relació sentimental que havia mantingut amb la víctima en els darrers anys de manera intermitent, tot i que l’home ja l’havia informat que havia iniciat una relació amb una altra dona. Hores després d’arribar al domicili de l’exparella, al qual va accedir amb unes claus, es va amagar a l’armari quan la víctima i el seu company de pis van arribar. Segons les declaracions d’ambdós homes, ella va sortir de l’armari amb un ganivet assegurant que només volia parlar, però que llavors ja havia amenaçat la víctima amb el ganivet. Aquesta versió difereix de la d’ella, que va afirmar que dins l’armari no tenia cap ganivet i que va agafar-ne un de la cuina per defensar-se d’una possible agressió de l’exparella. Al domicili també hi era el fill de cinc anys de la víctima. El relat de la fiscalia afirma que, després de forcejar, la dona va proferir una sèrie de ganivetades al coll que, entre altres ferides, en va produir una en una zona vital que va fer que li sortís la punta del ganivet per la boca. Arran d’aquesta ferida, l’home va estar a punt d’ofegar-se amb la seva pròpia sang. Abans, segons el mateix relat, la dona va agafar un pot de vidre i el va colpejar fortament al cap.

En el judici del Tribunal de Corts, la fiscalia va demanar set anys de presó ferma per a la dona, a més de l’expulsió definitiva del país, per un delicte major de temptativa d’homicidi i maltractament en l’àmbit domèstic. El tribunal va decretar presó provisional per a l’acusada, d’origen colombià, que en aquell moment es trobava en llibertat provisional després d’haver estat 16 mesos en presó preventiva.

PENA DE QUATRE ANYS PER ABUSAR SEXUALMENT DE LA FILLASTRA

El Tribunal Superior va confirmar la pena de quatre anys de presó que el Tribunal de Corts va imposar a un home pels delictes majors continuats d’abusos sexuals, de realització de comportament sexual, del delicte d’exhibicionisme davant de menor i de maltractament en l’àmbit domèstic. La defensa va presentar un recurs en el qual demanava l’absolució de l’acusat, però el TS el va desestimar. L’home, de 36 anys, va ser jutjat el mes de novembre passat després de ser denunciat per la filla de 14 anys de l’exdona per uns actes continuats d’abús sexual després que la víctima, que en aquell moment tenia tretze anys, hagués revelat a la mare que va patir tres episodis d’abusos sexuals per part del padrastre. El lletrat de l’acusat també havia demanat de manera subsidiària, si es consideraven els cinc anys de pena que demanava el fiscal, que la petició no fos major a tres anys.

tracking