LA CAMPANYA

La CEA reuneix els candidats per debatre sobre la situació econòmica

Els representats de cada partit han exposat les seves propostes electorals sobre finançament, la pervivència de la CASS i la negociació amb la Unió Europea

LA CEA reuneix els candidats nacionals per tracta l'estat de l'economiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els candidats a cap de Govern de cada partit s'han reunit aquest matí en un nou debat, en el marc de la presentació de la memòria anual de la CEA, que s'ha celebrat a la sala Consòrcia del Centre de Congressos. Nomen, Roig,Gallardo, López, Clavera, Pintat i Espot ha explicat als empresaris presents les seves propostes electorals sobrela finançamenti l'economia del país, la pervivència de laCASSi la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea. Aquest últim punt ha estat el més discutit entre els candidats, ja que tots els partits (menys Andorra Sobirana) han afirmat estar d'acord amb l'entrada d'Andorra al marc europeu però no en la manera que Demòcrates ha gestionat les negociacions, les quals Pere López, líder delPS, ha qualificat de "secretes".

Pel que fa al finançament, Demòcrates ha argumentat que el partit ni augmentaran els impostos ni propiciarà la creació de noves figures tributàries perquè han demostrat que els ingressos de l'estat "són suficients" i no entenen que la fiscalitat andorrana sigui "injusta o poc progressiva". ElPSha mostrat la seva preocupació sobre el frau fiscal al país i ha criticat que la llei actual és una "mala còpia d'una llei espanyola i d'un model d'agència tributària completament equivocada". Liberals d'Andorra ha explicat que és indispensable tenir alternatives que contemplin els reptes que s'han d'assumir. Units pel progrés d'Andorra ha fet palès que la voluntat de creació de zones franques basades en l'eliminació dels aranzels, mentre queTerceraviaha remarcat la necessitat de "saber quina despesa es pot pagar per l'estat del benestar i cap a on es volen dedicar els esforços".Sdpaposta per reduir les necessitats socials i la creació de nous llocs de treball, mentre que Andorra Sobirana ha defensat la necessitat d'atreure empresaris i emprenedors.


tracking