Successos

Detinguda una parella que regentava un negoci de prostitució a Escaldes

La dona és una resident ucraïnesa de 43 anys i l'home, un andorrà de 48 anys, i les noies que feien els serveis eren estrangeres que es canviaven "amb certa freqüència"

Operació policial contra una xarxa de prostitució
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut una parella que tenia muntat oferienun negoci de prostitució a un pis d'Escaldes i ha identificat una dona que era "víctima d'explotació sexual". Les noies que donaven els serveis eren estrangeres que es canviaven "amb certa freqüència", segons ha indicat el cos de seguretat. La dona, de 43 anys i nacionalitat ucraïnesa, i l'home, andorrà de 48 anys, havien constituït una societat i la parella s'encarregava de gestionar i supervisar l'habitatge on es desenvolupava l'activitat. Els dos detinguts en l'anomenada Operació Senyal eren els responsables de gestionar les cites, de mantenir el pis i dels recursos que es generaven, explica la policia en un comunicat, per afegir que tenien un sistema de publicitat i de contractació de serveis o cites.

El cos de seguretat ha informat que existia un sistema organitzat de cita prèvia per contractar els serveis i els diners obtinguts eren recollits pels arrestats "per a ser blanquejats i reintroduïts en el sistema financer legal".

La dona que era explotada sexualment ha estat assistida pels serveis socials i per primera vegada s'ha aplicat al país el Protocol d'actuació per a la protecció de víctimes de tràfic d'éssers humans, destaca la policia. Els serveis socials també s'han hagut de fer càrrec d'una familiar de la dona ucraïnesa "d'avançada edat que estava al domicili en precàries condicions així com d'un menor d'edat", assenyala la policia.

Els detinguts passaran a disposició judicial aquesta tarda o demà i estan acusats dels delictes d'afavoriment de la prostitució, de tràfic d'èsses humans amb la finalitat d'explotació sexual, proxenetisme, blanqueig de diners i matrimoni simulat. La policia manté l'operació oberta i no es descarten més detencions.

Detinguda una parella que tenia un negoci de prostitució a Sant Julià

tracking