la campanya

Dels camps al Consell

El món de l’esport també diu la seva a les eleccions al Consell General del 7 d’abril i diversos esportistes, en actiu o retirats, dirigents de clubs i federacions i, fins i tot, una àrbitra formen part de les diferents candidatures que es presenten als comicis.

Dels camps al ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esport està ben present a la societat i, en conseqüència, també a la política, tal com demostren les llistes electorals de les diverses formacions per a les eleccions del 7 d’abril.

Un dels veterans és el número sis de Demòcrates per Andorra, Justo Ruiz. Va estrenar-se com a conseller general la legislatura passada i repeteix com a candidat enguany. Té una llarga carrera al món del futbol, on ha estat jugador, entre d’altres, de l’FC Andorra i la selecció. Ara ha fet un pas al costat i segueix trepitjant la gespa, però com a coordinador de la base de la Federació Andorrana de Futbol i tècnic del combinat nacional sub-21, amb el qual va tenir partit dimarts. Ruiz recorda que “abans de les anteriors eleccions em va trucar Toni Martí i em va plantejar anar a les llistes”, i afegeix que “estar al Consell ha estat una experiència espectacular”. Sobre la compatibilitat entre política i esport, explica que “es pot combinar bé dedicant-hi moltes hores”.

Des del verd dels camps de futbol també opta a entrar al Consell General la número vuit de terceravia, Ainhoa Fernández. La portera de la selecció nacional i de l’Enfaf s’estrena en política i reconeix que “m’agradaria implicar-me perquè els joves sempre ens queixem de la situació, però mai ens impliquem”. A més, admet que “seria molt maco poder ser representant al Consell General” i que “no és gens fàcil combinar-ho, i ara sacrifico la titularitat en algun partit perquè no puc entrenar tant com ho hauria de fer”.

On també hi ha esportistes en actiu és a les llistes de Liberals d’Andorra, encara que en aquest cas és entre els suplents, on apareixen Cristian España i Estefania Troguet. El pilot de motos, amb tres Dakars a les espatlles, està en plena competició i aquest cap de setmana disputa la Copa 4 Estacions. De la seva banda, l’alpinista s’està preparant per fer el seu primer vuitmil aquest estiu, el Nanga Parbat, al Pakistan.

I més enllà de les nacionals, a les llistes territorials també hi ha candidats lligats al món l’esport, com el cap de llista de Progressistes-SDP a Ordino, Felip Gallardo, que és el secretari general de la Federació de Rugbi, o un dels suplents a Escaldes, Gonzalo Donsión, president de la UE Engordany. Ciutadans Compromesos compta de número dos amb Raül Ferré, exjugador de rugbi i membre de la comissió de BTT de la Unió Ciclista Internacional, o terceravia amb l’entrenador de base de futbol sala Ildefons Ser­rano com a suplent d’Andorra la Vella.

Per últim, a les llistes demòcrates hi ha fins i tot exolímpiques com Vicky Grau, número dos a Sant Julià, que va ser als Jocs d’hivern del 1992, 1994, 1998 i 2002, o l’àrbitra de futbol Marta San Juan, suplent a la candidatura territorial d’Encamp.

Dels camps al Consell

Dels camps al Consell

tracking