La campanya

Pintat es compromet a no apujar els impostos

Terceravia vol replantejar la càrrega fiscal sobre les societats per atraure inversió estrangera

Pintat es compromet a no apujar els impostos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista de terceravia, Josep Pintat, es va comprometre ahir a no apujar la càrrega impositiva en la trobada que va mantenir amb els representants de l’Associació de Fiscalistes d’Andorra. “La política fiscal és l’instrument que fa possible la generació de riquesa i per això hi apostem de manera clara”, va declarar Pintat. L’actual conjuntura ha donat peu a l’aparició de “moviments d’improvisació que es retroalimenten, que és el cas de DA i del PS per dir-ho clarament”, i “que portaran el país a la poblesa”.

Terceravia basa la seva política fiscal en dos grans blocs. El primer gira al voltant de la creació d’un òrgan consultiu per facilitar la feina als empresaris, assessorar-los en tot allò que té a veure amb el canvi en les polítiques impositives i garantir la seguretat jurídica. Unes exigències a les quals, segons Pintat, no respon l’actual administració tributària. El segon gran bloc de la reforma fiscal que planteja terceravia és la modificació de l’impost de societats per afavorir la competitivitat d’Andor­ra com a plaça econòmica i poder atraure inversió estrangera d’alt valor afegit. Els canvis anirien en la línia de simplificar els diferents protocols a complimentar i alhora s’implementarien nous règims de tributació “que no siguin da­-nyosos i alhora estiguin d’acord amb les normes de l’OCDE i les de la Unió Europea”, va explicar Pintat. D’aquesta manera s’aconseguirà “generar més seguretat, més riquesa i farà créixer l’economia. Si l’economia creix, tot crei al seu entorn”, va dir.

Els fiscalistes van fer arribar les seves preocupacions a la legació del partit, que passen per agilitzar els tràmits amb l’administració, millorar la competitivitat de les empreses, atraure inversió estrangera i solucionar el dèficit de l’Estat. En el que van coincidir durant la trobada és en la necessitat de no apujar els impostos.

tracking