La campanya

“Passo de la política”

L’enquesta del CRES posava de manifest que 2 de cada 10 no andorrans no sabien que el 7 d’abril són les eleccions.

“Passo de la política”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les eleccions són el 7 de maig. No sé qui es presenta a la meva parròquia i tampoc em sona cap nom dels caps de llista perquè no m’interessa realment”, respon l’Adriana, andorrana de 29 anys. Amb la campanya electoral en marxa i el rellotge fent el compte enrere per a les eleccions del 7 d’abril, els ciutadans tenen constància que alguna cosa s’està coent en l’àmbit polític. Però saben quan són les eleccions? Quants partits s’hi presenten? Qui són els caps de llista?

Gemma Eudald del Pino no sap quin dia se celebren les eleccions, però no li preocupa gens. “Tant me fa, passo totalment de la política perquè soc atea”, respon sense cap tipus de vergonya en veure la gravadora. De fet, molts fugen en saber que se’ls preguntarà per qüestions de política. Una bona part opina que no hi creu, que els polítics fan i desfan segons la seva conveniència i que hi ha temes més importants que s’haurien de resoldre abans que fer obres al carrer.

Francisco Cabrera Castillo és d’aquest parer: “No sé quin dia són les eleccions, ni em preocupa. Aquest matí he estat parlant amb alguns candidats. Sé que es presentava una tal Paquita però es veu que no han arribat a concretar.” No sap quants partits es presenten, però té clar quins són els problemes dels joves. “Haurien de mirar que la joventut tingui un lloc de treball. L’Andorra que hi ha avui no és la de fa 50 anys, però el que és trist és que una criatura només pugui treballar a botigues o comerç, i això si ho troba. I el que és encara més penós, que es cobri 700 euros i que de pis s’hagi de pagar 1.100”, explica. L’escaldenc Joan Carles Rebolledo García ha intentat assabentar-se mitjançant el diari: “Les eleccions són aquesta setmana, me n’he assabentat avui pel diari, però no sé quin dia. Em sembla que seran diumenge, suposo.” I afegeix tot convençut que “els polítics han fet de la política la seva forma de viure, però solament ells. No ens representen”.

La Claudia Simón, de 21 anys, supera la prova. “Sé alguns partits que es presenten, DA, Liberals, terceravia i els socialistes. Les eleccions són el 7 d’abril. Si haig de dir algun cap de llista que em soni, el Jordi Gallardo i el Xavier Espot”, comenta riallera. Josep Manel Serrat, encampadà de 76 anys, encerta el dia de les eleccions i comenta que creu que “es presenten 20 candidatures, jo com que ja sé a qui haig de votar tant me fa la resta. Sé que hi ha cinc candidatures a Encamp, però no en sé els caps de llista”.

tracking