Política

Enseñat assegura que “ni Pintat ni Gallardo són rivals forts” per a DA

El conseller ‘taronja’ apunta que l’únic que pot lluitar contra Xavier Espot és Pere López

Enseñat assegura que “ni Pintat ni Gallardo són rivals forts” per a DAARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de Demòcrates per Andorra, Carles Enseñat, assegura que la terceravia i Liberals d’Andorra no són rivals per als taronges en les pròximes eleccions generals. En una entrevista al Diari, Enseñat afirma que “políticament ni Pintat ni Gallardo són rivals forts”. “Lògicament, ells diran el contrari”, afegeiex. Precisament, qüestionat sobre qui és el rival de DA, el conseller encampadà subratlla que “Pere López és el fort”. En aquest sentit, Carles Enseñat apunta que l’objectiu dels demòcrates és reeditar “la majoria absoluta” i considera que “hi ha possibilitats reals d’obtenir-la perquè som forts a parròquies claus”. Així doncs, i en un exercici de política ficció, Enseñat assenyala que si DA queda primer, “el PS quedaria en segon lloc” en els comicis del 7 d’abril. De fet, el conseller general destaca que el pacte entre socialdemòcrates i liberals per concórrer juntament amb les llistes territorials beneficia únicament el partit liderat per López. “Per la banda del PS veig que és un pacte molt intel·ligent i la veritat que el trobo com una jugada magistral per part del senyor López”, afirma, i argumenta que d’aquesta manera el president socialdemòcrata “s’assegura, en el cas de ser el més votat dels dos [ell o Gallardo], que si entre els dos fan majoria absoluta ser ell el cap de Govern”. “Això està ben pensat perquè penso que el senyor Gallardo no té cap possibilitat de ser més votat que el senyor López”, sentencia. Respecte a l’aliança entre PS i L’A, però, Enseñat va més enllà i reconeix que “han entès bé com funciona el sistema electoral andorrà”.

“Al final la majoria sempre és forta quan no existeix la fragmentació, ja que qualsevol fragmentació electoral perjudica aquesta majoria”, explica, i justifica que “l’oposició això ho té claríssim i per això s’ajunten a les llistes territorials i no a la nacional”. “Saben que a les territorials juguen a favor anant junts i, a la nacional, separats”, afegeix.

Terceravia, la llista de la “por”

En relació a la terceravia, el conseller general demòcrata lamenta que “hi ha partits que utilitzen les pors per incrementar la seva capacitat de fer vots i moltes vegades ho trobes en discursos sobre allò desconegut o sobre allò que s’ha d’acabar de tancar com l’acord amb la UE”. “Venen a dir ‘voteu-me a mi, que jo aturaré la negociació’ i el que no expliquen és que Andorra no està capacitada per aturar-ho tot perquè és massa petita per dir-li a la UE que es vol quedar fora de tot control i normativa”, critica. Precisament, Carles Enseñat defensa que l’executiu de Toni Martí “ha observat molt les especifitats d’Andorra” en l’acord amb Brussel·les. “Hem sigut capaços de fer la moratòria més llarga mai concedida per la UE a qualsevol país”, diu.

D’altra banda, Enseñat considera que Demòcrates per Andorra està obert a pactes preelectoral perquè “la política és pacte i diàleg”. “Partits amb els quals ens podem ampliar? Qualsevol no extremista que tingui vocació real de govern i que sigui centrista”, conclou.

tracking