Societat

L'informe de l'aeroport, la pròxima legislatura

La Cambra de Comerç vol evitar que el projecte “es cremi políticament” durant la campanya

L'informe de l'aeroport, la pròxima legislatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç no revelarà el contingut dels informes de viabilitat del projecte d’aeroport al Principat fins després de les eleccions. Segons el president de l’ens, Miquel Armengol, la decisió es deu al fet que no volen condicionar el debat durant la campanya electoral i que el projecte “no es cremi políticament”.

En una roda de premsa a la seu de l’entitat, Armengol va dir que fins al mes de maig no informaran dels estudis tècnics encarregats a una empresa aeronàutica francesa, que ha de determinar quina llargada de pista es podria habilitar al país tenint en compte la seva geografia, els pendents i quin tipus d’avions hi podrien aterrar. Armengol, que mesos abans va apuntar al gener o al febrer com a possible data per publicar els textos, es va desmarcar de Virtus Unita, que dimarts va emetre un comunicat en què reclamava fer un aeroport en territori andorrà “a qualsevol preu”.

“No deixen de ser comunicats polítics”, va dir el president de la Cambra de Comerç, que al mateix temps va afirmar que “tot el que es diu ara políticament és relatiu”. Armengol va afirmar que el cost econòmic es determinarà més tard i que es podria arribar a donar la situació que la proposta d’aeroport sigui “tècnicament viable” però que econòmicament no sigui sostenible. “No fem soroll, però fem el submarí. Anem per sota i de tant en tant sortim a mirar a veure què passa a dalt”, va dir Armengol amb referència a l’ús polític de la infraestructura.

El president de la Cambra també va explicar que la qüestió de la projecció ferroviària entre el Pas de la Casa i la localitat francesa de Porta “va molt avançada”, tot i que a un ritme inferior respecte al de l’aeroport. Armengol és optimista per la implicació dels actors implicats “de les dues bandes dels Pirineus”, amb referència a les autoritats locals de Porta i de la Cambra de Comerç de Perpinyà.

CONVENI PER FACILITAR LA FORMACIÓ CONTÍNUA

ANDORRA LA VELLA. BancSabadell i la Cambra de Comerç van acordar ahir renovar el conveni de col·laboració per facilitar la formació continuada per a les empreses i professionals del Principat. Des del 2014 hi han participat 4.800 alumnes.

tracking