Modificació de la Llei de protecció de dades per adaptar-la a la normativa europea

L'executiu signa el nou protocol internacional que amplia la llista de dades sensibles a aquelles de caràcter genètic, biomètric, d'origen ètnic i d'afiliació sindical

El consum d'itinerància de dades augmenta un 304% els sis primers mesos del 2018

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern modificarà la Llei de protecció de dades per adaptar-la a la nova normativa europea, després d'aprovar en consell de ministres la signatura del protocol d'esmena al conveni per a la protecció de les dades de caràcter personal del Consell d'Europa. Aquesta modificació amplia la llista de dades sensibles a Internet a aquelles de caràcter genètic, biomètric, d'origen ètnic i d'afiliació sindical. L'esmena també estableix la notificació de les violacions relatives a les dades personals i la transparència en el processament d'aquestes, a més de reforçar les exigències relatives als principis de proporcionalitat i de minimització de dades i de lleialtat de processament de la informació. Així mateix, el nou protocol posa en funcionament un règim clar dels fluxos transfronterers de dades de caràcter personal i es reforcen els poders i la independència de les autoritats de protecció de dades, així com les bases legals necessàries per a la cooperació internacional.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, signarà aquest protocol durant la visita oficial al Consell d'Europa, a Estrasburg, prevista pel pròxim dilluns 28 de gener. Aquesta normativa internacional modernitza els convenis en aquesta matèria del Consell d'Europa, del qual Andorra n'és membre des del 2008.

tracking