Futbol

Forgas signa el primer triomf de l'Andorra

Forgas signa el primer triomf de l'AndorraFC Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El camí serà llarg, tortuós i ple de mines. El vestidor ho sap i els rivals ho saben. L’FC Andorra haurà de lluitar des d’ara i fins a la jornada 34 contra l’oponent al camp, els ulls de la grada, el focus mediàtic i l’espasa de Damocles de la gairebé obligació de, com a mínim, aconseguir la plaça de play-off. Els jugadors semblen còmodes en aquest context i el fins ahir inexpugnable Municipal de Viladecans en va ser testimoni. Un gol d’Ernest Forgas (59’) va permetre a l’equip tricolor sumar la primera victòria del nou projecte i presentar les seves intencions. Comptadors a zero i el primer pas de formigueta facturat.

L’Andorra va exposar les seves virtuts de bon inici. Sortida neta de pilota, ben jugada des de darrere i molta possessió. El Viladecans, esperonat al jugar a casa i sobreexcitat per trobar-se davant l’oportunitat de superar l’equip de Piqué va sortir molt ordenat i sense córrer cap risc. Gabri i Jorquera es troben treballant en un equip en plena transició, focalitzats encara en la feina d’interioritzar automatismes i d’empastar un grup gairebé nou al terreny de joc -de la plantilla prePiqué només Emili García, Aláez i Betriu van ser titulars- i això no s’aconsegueix en tres setmanes.

El Viladecans opositava fermament al gol amb un xut de Dani Matallán que va rebutjar Nico Ratti i un llançament directe de còrner servit per Roger García -un tros de futbolista- que també va refredar el porter argentí de l’Andorra. L’equip tricolor matenia una circulació ràpida de pilota buscant Rubén Bover per elaborar, amb Andrés Jantus escombrant la zona per alliberar el migcampista mallorquí i amb Forgas i Aláez barallant-se amb la cobertura de l’equip català. Precisament, l’autor del gol andorrà va protagonitzar l’única acció amb perill a la primera part amb un xut amb l’esquerra que va marxar massa alt. L’equip de Raúl Paje, l’altaveu adulterador aquesta setmana, intentava explotar les accions a pilota parada i jugades assajades per desbordar la possessió de l’equip andorrà. Durant el primer acte, la pilota i el control va ser tricolor, però les intencions i les oportunitats es van tenyir de blanc i vermell.

Nico Ratti era el porter que volia Albert Jorquera. Malgrat algun episodi estrany que podia haver portat Pol Ballesté al Principat, Ratti era la primera opció i l’argentí, decisiu, va donar la raó al tècnic. Un xut d’Ivan García des de 25 metres va obligar Ratti a volar i a treure la pilota quan l’escaire de la seva porteria estava tapant-se els ulls. La intervenció del porter de l’Andorra va ser el preludi del gol. Centrada de Cervós des de l’esquerra i Forgas, en el seu hàbitat natural, definia davant la mitja sortida del porter del Viladecans. 0-1 i moment de sacsejar el partit. Més segur amb l’avantatge parcial, l’FC Andorra va saber aturar el partit quan i on més li convenia. L’equip tricolor va saber entendre el que tocava fer en aquell moment i que, a banda de qualitat, el grup té ofici. Gerard Piqué, que va seguir des de Barcelona i per l’streaming de la Federació Catalana el partit, va celebrar a les xarxes la victòria.

tracking