SOCIETAT

Penjada de cartells a la Seu exigint l'avortament lliure al Principat

Arran Alt Urgell ha realitzat una campanya empaperant els carrers de la ciutat urgellenca

Penjada de cartells a la Seu exigint l'avortament lliure al Principat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització feminista i independentista Arran Alt Urgell va realitzar una campanya per exigir la despenalització de l’avortament al Principat. L’acció es va dur a terme a la Seu d’Urgell dijous passat en empaperar els car­rers de la ciutat catalana amb una sèrie de cartells amb els rostres del cap de Govern, Toni Martí, el Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, el Copríncep francès, Emmanuel Macron, i el Papa Francesc. Als cartells hi apareix un dels lemes més coneguts del moviment per despenalitzar l’avortament al país: “A Andorra exigim avortament lliure i gratuït!”, així com diversos missatges que amaguen les boques.

Arran Alt Urgell ha estat la que ho ha anunciat mitjançant el seu compte de Twitter amb diverses fotografies i un clar missatge. “Avortarem amb les vostres benediccions o sense. Ni el Pontífex, ni Joan-Enric Vives, ni Emmanuel Macron, ni Toni Martí decidiran per nosaltres! A Andorra exigim avortament lliure i gratuït!”, va escriure l’organització a les xarxes socials en un missatge en el qual va etiquetar d’altres associacions feministes tant d’Andorra com de la Seu d’Urgell, com Stop Violències, el Col·lectiu Feminista de l’Alt Urgell, Acció Feminista i el Col·lectiu Huldra.

La presidenta d’Stop Violències, Vanesa M. Cortés, dona suport a aquesta campanya i recorda que els protagonistes dels cartells “tots són homes decidint en el cos de les dones i un d’ells secundant coses feudals, misògines i obertament antidrets humans, perquè l’avortament és un dret humà”. “Nosaltres no cedirem a la pressió i aquesta és una mesura més de pressió. Ho estem dient des del 2016, que no pararem fins que l’avortament sigui legal a Andorra, mínim per als tres supòsits i màxim lliure, per suposat”, manifesta Cortés. “És un problema que tenim a Andor­ra. M’és igual qui mani, vull que si ens violen puguem avortar”, afegeix. La presidenta d’Stop Violències afirma que hi ha coordinació amb altres organitzacions feministes de la Seu d’Urgell, de Barcelona i Arran. “Continuarem alçant la veu allà on faci falta”, manifesta Cortés.

Penjada de cartells a la Seu exigint l'avortament lliure al Principat

tracking