autors

Govern defensa les tarifes de l'Sdadv i assegura que l'ens “no té carta blanca”

El Butlletí del Consell recull la resposta a les preguntes de la socialdemòcrata Rosa Gili

Govern defensa les tarifes de l'Sdadv i assegura que l'ens “no té carta blanca”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No es pot considerar que la llei doni carta blanca al consell d’administració de l’Sdadv per establir tarifes”, sinó que aquestes es van elaborar “seguint un estudi del valor econòmic dels drets” i s’ajusten “perfectament als criteris recomanats per les instàncies europees”. Aquesta és part de la resposta del Govern, publicada a l’últim Butlletí del Consell General, a les preguntes plantejades al Consell General per la parlamentària socialdemòcrata Rosa Gili sobre la societat encarregada de gestionar al país els drets d’autor. La parlamentària instava el Govern a explicar els criteris que van marcar l’establiment de les tarifes que aplica l’ens. I a la resposta l’executiu destaca que “al moment d’elaborar les tarifes, al Govern d’Andorra li consta que l’Sdadv va encarregar els estudis corresponents per fer aquesta valoració”. A banda, l’executiu considera que s’adiuen amb el criteri de ser “remuneracions raonables” que estipula la directiva del Parlament Europeu i del Consell, de 26 de febrer del 2014.

Així, conclou, “les tarifes es van elaborar seguint un estudi del valor econòmic dels drets, el qual exigeix la llei”, que “s’ajusta perfectament als criteris recomanats per les instàncies europees”.

A la bateria de preguntes presentades, Gili també s’interessa pel catàleg dels artistes que a dia d’avui representa la societat andorrana, una qüestió a la qual Govern respon que és un catàleg universal i que, per tant, “està facultada tant per recaptar el cor­responent a aquests drets com a repartir les regalies corresponents en el moment en el qual s’hagi identificat l’artista, intèrpret o executant de què es tracti, encara que un artista no hagi signat un acord de mandat de gestió amb l’Sdadv”.

En altres qüestions, com els possibles acords amb Spotify, Apple Music o YouTube, Govern recorda que serien confidencials.

tracking