Andorra ha importat armes per valor d'un milió en deu anys

Andorra ha importat armes per valor d'un milió en deu anysARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha importat des del 2008 fins al 2017 armes per un valor d’un milió d’euros de diversos països de la Unió Europea (UE), segons es recull en els informes que publica anualment el diari oficial d’aquest organisme. En aquesta dècada, l’Estat ha comprat llicències per un valor de 5,4 milions d’euros i els països amb què normalment comercia Andorra quan es parla d’armament són Àustria, Bèlgica, la República Txeca, França, Alemanya, Espa­nya, Luxemburg i Suècia.

Etiquetes:

L’armament adquirit i les llicències comprades són de vuit categories diferents. Així, Andor­ra ha exportat armament de la categoria d’armes amb canó d’ànima llisa amb un calibre inferior als 20 mil·límetres, altres armes de foc i armes automàtiques amb un calibre de 12,7 mil·límetres o inferior i accessoris i components dissenyats expressament per a aquestes; i de la de municions i dispositius per l’armat d’encebs.

També ha importat de les categories bombes, torpedes, coets, míssils, altres dispositius i càrregues explosives; vehicles terrenys i altres components; materials energètics i substàncies relacionades; equips de formació d’imatge o de contramesura; equips de producció i components; i peces de forja, peces de fonació i productes semielaborats especialment per algunes de les armes comprades d’altres categories.

L’any que Andorra va importar armament per un valor més alt va ser el passat, amb 324.150 euros, seguit del 2016, amb 201.814, i el 2015, amb 123.638. Respecte a l’adquisició de les llicències d’armament, l’any que es van comprar per més valor va ser el 2013, amb un total de 808.501 euros.

tracking