Societat

Dubtes sobre els pisos de lloguer per als menors de la Gavernera

Es pregunten qui pagarà els lloguers i quins seran els usuaris que hi viuran

Dubtes sobre els pisos de lloguer per als menors de la GaverneraArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stop Violències i l’Associació de Familiars per a la Salut Mental d’Andorra van fer públic ahir un comunicat en què expressen els seus dubtes sobre la decisió del Govern de llogar dos pisos perquè hi visquin alguns dels usuaris del centre d’acolliment infantil (CAI) de la Gavernera. Les dues associacions, “en representació i en suport d’alguns pares i mares amb fills al CAI”, es mostren “amoïnades” per la “celeritat” i la “unilateralitat” de les accions que està duent a terme el ministeri d’Afers Socials “sense tenir en compte els pares i mares afectats, ni les entitats civils, ni les que formen part de la comissió de participació d’entitats cíviques en l’àmbit de serveis socials i sociosanitaris (Copec).

Al comunicat i en resposta a l’anunci del Govern de llogar dos pisos per a la Gavernera, es pregunten “qui pagarà el lloguer i de qui són propietat”, i indiquen que actualment tenen coneixement que hi ha pares i mares pagant la manutenció dels fills i filles que viuen per ordre judicial al CAI. “Són aquests pares i mares els que hauran de fer front a les despeses del lloguer?”, es demanen, per afegir que “també ens amoïna saber com s’integraran els i les menors a la comunitat i quin programa hi haurà perquè sigui efectiva la seva integració”.

Respecte a l’anunci que els pisos tindran atenció 24 hores, es pregunten si els menors viuran amb els serveis necessaris, si tindran accés a un telèfon les 24 hores per si els passa alguna cosa i si hi haurà personal especialitzat. També volen saber les edats d’aquests menors que viuran sols sense les seves famílies i quants educadors hi haurà.

tracking