Tribunals

Es confirma l'embargament a vuit acusats del 'Cas BPA'

Aquesta mesura va ser demanada per la fiscalia com una decisió cautelar vist l’allargament del judici, segons fonts judicials

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va comunicar ahir la confirmació dels embargaments de béns a vuit acusats del cas BPA. Va ser durant la notificació de resolucions del recurs d’apel·lació que els representants legals dels acusats van interposar contra l’aute dictat aquest estiu pel Tribunal de Corts en el qual s’ordenaven aquestes mesures en el marc del presumpte delicte major de blanqueig de diners o valors en establiment bancari per grup organitzat i de manera habitual al qual van ser acusats els processats.

Segons fonts judicials, aquesta mesura va ser demanada per la fiscalia com una decisió cautelar vist l’allargament del judici. Durant la vista oral celebrada el 21 de novembre passat els lletrats van demanar que l’embargament quedés sense efectes en considerar que la mesura presa per Corts només la podia prendre el batlle instructor. D’altra banda, els actors civils van defensar que la finalitat dels embargaments era preventiva per poder assegurar el pagament d’una eventual multa.

El recurs d’apel·lació que van presentar els lletrats també feia referència a les investigacions dels moviments dels comptes bancaris que també s’ordenaven en l’aute de Corts. En aquest sentit, el Superior va estimar parcialment el recurs interposat a set dels vuit acusats i va decidir reformar parcialment l’aute recorregut en el sentit d’anular les mesures d’investigació acordades per Corts. A l’acusat no se li va acceptar de forma parcial el recurs perquè l’aute dictat no reflectia la investigació dels comptes bancaris que es considerava en els altres casos.

Els advocats sortint de la Batllia

tracking