política

El Govern demana civisme a la concentració de dilluns

El ministre va recordar que “es pot reclamar tot” però “amb respecte”

El Govern demana civisme a la concentració de dilluns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu va demanar “respecte per als que pensen diferent” i “civisme” als convocants de la concentració que dilluns protestarà contra la retallada de drets laborals i socials. “Demanem que es faci de manera cívica. Que sigui tan reivindicativa com vulguin els convocants però que es respecti aquells que opinen diferent”, i va afegir que “som un país de convivència i es pot reclamar tot, sempre que es faci amb respecte i que es compleixin les normes”.

El ministre va recordar que en un Estat de dret “tenim els mecanismes suficients perquè la gent es pugui expressar i reivindicar el que consideri” i, en aquest sentit, va afirmar que sentia un respecte absolut pels organitzadors i per aquelles persones que hi assisteixin. Preguntat sobre la gran varietat de col·lectius que l’han convocat o que han manifestat que hi aniran, el ministre va demanar paciència “per veure si finalment són tants els que hi van”.

El ministre va defensar les tres lleis que conformen la reforma laboral, “el principal motiu pel qual la convoquen”, perquè “es va aprovar amb una àmplia majoria parlamentària i pràcticament no hi ha cap grup que no hagi vist alguna proposta seva en el text final”. A més, va insistir que s’havia parlat amb molts col·lectius socials i d’empresaris, i debatut molt amb tots els partits abans d’aprovar-la.

La reforma laboral es va aprovar dijous passat en un Consell General molt tens, especialment per les esmenes del Partit Socialdemòcrata. Pocs dies després, els sindicats i Podem Andor­ra van anunciar la mobilització a la qual ha donat suport el PS.

tracking