societat

Jover considera “lícita” la protesta dels sindicats contra la reforma laboral

Jover considera “lícita” la protesta dels sindicats contra la reforma laboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ense­nyament Superior, Eric Jover, considera que les protestes dels sindicats per la nova legislació laboral són “lícites”, tot i que assegura que la reforma serà positiva per als treballadors. Jover va recordar ahir que el nou codi va ser aprovat per una àmplia majoria “no només per la part demòcrata, sinó per part de 24 dels 28 consellers que van votar a favor”. Així, el ministre va assenyalar que la nova llei “no provoca retallades”, sinó “tota una sèrie d’elements que són positius per als treballadors”.

Els sindicats i Podem Andorra van convocar una concentració per posar de manifest el seu rebuig a la reforma laboral per la retallada de drets que consideren que comporta, però també el malestar per l’elevat preu de l’habitatge i del cost de la vida, les baixes pensions de jubilació, la reclamació d’un salari mínim “digne” i la “inacció” del Govern per posar solució a aquestes problemàtiques. L’acció de protesta serà dilluns vinent a les 20:30 hores a l’avinguda Meritxell, davant del passatge Biscariet, el del Centre Comercial Andorrà.

Els sindicats ja van expressar el seu descontentament amb la reforma laboral tot just el dia que es va aprovar al Consell General. Gabriel Ubach, secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), va manifestar la seva repulsa a la normativa, especialment per l’abaratiment de l’acomiadament, perquè considera que és més pròxima “a una societat feudal que a una democràcia”.

tracking