Demanen quatre mesos per maltractament a una gossa

Primer judici pel delicte de lesions a un gos des del canvi del Codi Penal

Demanen quatre mesos per maltractament a una gossa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un jove que suposadament va maltractar la seva gossa el 5 de desembre del 2017 a Sant Julià de Lòria. Aquest ha estat el primer cas greu de maltractament animal que ha arribat als tribunals des que es va modificar el Codi Penal, el qual considera aquest tipus d’actes delictes i no contravencions penals com fins ara. La fiscalia acusa el processat del delicte menor de maltractament animal greu i en demana quatre mesos de presó condicional, una multa de 2.000 euros, la inhabilitació per a l’exercici de càrrecs d’ofici relacionats amb animals i el comís de la gossa.

Etiquetes:

Els fets es van produir al carrer, a plena llum del dia, quan, segons un testimoni, el processat va donar puntades de peu al morro, les costelles i les potes de l’animal, que bordava i gemegava pels cops. El testimoni, que ho va veure tot des d’un dels balcons de la zona, a uns 100 metres, va apreciar com l’acusat agafava la gossa amb les mans, l’aixecava per sobre del cap i la llançava contra el terra dues vegades. En el moment que aquest li va recriminar la seva conducta envers l’animal, el processat, segons el testimoni, va encarar-s’hi i li va contestar que li faria el mateix que li havia fet a la gossa.

El processat, que té el certificat d’ensinistrament caní professional, nega aquesta versió i defensa que va tractar de calmar la gossa, que bordava, amb diverses cor­reccions, com ara estirar-la de la corretja o fer un petit cop amb el taló a la part posterior de l’animal, tot acompanyat d’un crit perquè parés de bordar. El processat assegura que la gossa és molt dominant i que va deixar d’ensinistrar-la durant unes setmanes ja que l’animal acabava de ser mare i que, per tant, volia deixar-la descansar.

Informe sobre l'estat

La gossa, que va ser portada a una protectora, presentava diverses rascades al morro i les potes, a més d’una ferida a l’ull dret. No obstant això, l’informe efectuat pel veterinari després dels fets sobre l’estat de la gossa afirmava que la seva condició era en general correcta. Així, la lletrada del processat defensa que les declaracions del testimoni no coincideixen amb els resultats d’aquest informe. Per tant, la defensa en demana l’absolució i considera que la inhabilitació per treballar en el seu camp constitueix una sanció desproporcionada.

tracking