Nova York

Andorra exposa a l'ONU l'adaptació de l'agricultura i la ramaderia al canvi climàtic

Landry Riba ha assegurat que l'objectiu és aconseguir un sector preparat per encarar els reptes futurs amb garanties de continuïtat

Landry Riba a la seu de l'ONU a Nova YorkSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del departament d'Agricultura, Landry Riba, va exposar ahir a la seu de l'ONU a Nova York l'adaptació del sector agrícola i ramader del Principat al canvi climàtic. Riba va posar en relleu "la necessitat d'utilitzar metodologies de treball que integrin els diferents factors que impacten sobre el sector primari, amb l'objectiu d'aconseguir un sector més resilient i preparat per encarar els reptes futurs amb garanties de continuïtat". L'esdeveniment va estar organitzat per la República de Kirguizistan amb el suport de la Missió permanent d'Andorra a les Nacions Unides, d'Àustria, Canadà, la FAO i UNDP (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament). L'acte es va celebrar en motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, sota el títol "Fent front al canvi climàtic i promoure la resiliència de les comunitats rurals i muntanyenques".

Els participants a la jornada van remarcar la importància de la cooperació, amb un èmfasi especial en la cooperació regional i en la creació d'aliances entre els actors públics i privats involucrats en el desenvolupament de les zones de muntanya per fomentar una millor difusió dels coneixements tècnics i de les experiències d'èxit. Així mateix, es va posar de manifest la importància dels ecosistemes de muntanya per la seva contribució en la regulació de fenòmens naturals que poden afectar les zones de plana, com la prevenció d'aiguats o esllavissades. Finalment a la reunió es va reconèixer que les comunitats de muntanya salvaguarden una sèrie de valors culturals que inclouen els coneixements i tècniques, així com, la conservació de productes i varietats agràries úniques.

tracking