Trànsit

Campanya per conscienciar sobre la conducció a velocitats excessives

Mobilitat ha anunciat que es posarà èmfasi en les motocicletes "per l'increment dels accidents mortals" en els últims anys

El ministre Jordi Torres ha presentat la campanya de trànsit 'Afluixa' aquest matíSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha posat en marxa una campanya de trànsit, 'Afluixa, la velocitat mata', per conscienciar sobre els perills de conduir a velocitats excessives a l'hivern, especialment amb condicions climatològiques adverses. Des del departament de Mobilitat s'ha anunciat que es posarà èmfasi en les motocicletes "per l'increment dels accidents mortals" en els últims anys. L'objectiu de Govern és aconseguir "víctimes 0" al 2019, per aquest motiu es llençaran vídeos informatius a les xarxes socials i al canal d'RTVA. "Hem decidit no posar imatges impactants, com han fet països veïns", ha explicat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, sinó que es mostrarà a través d'imatges il·lustratives i emoticones.

D'una altra banda, el ministre d'Ordenament Territorial ha anunciat que s'ha preparat el text per modificar el codi de circulació i així regular l'ús dels patinets elèctrics. Jordi Torres ha lamentat que el text no es podrà aprovar en aquesta legislatura, però que es deixarà enllestit perquè es faci en la següent. La modificació preveu que els patinets elèctrics no puguin anar a una velocitat major a 25 quilòmetres per hora i es prohibirà el seu pas per les voreres, tot i que el titular d'Ordenament Territorial no ha matisat les zones per on podran circular.

tracking