Sindicats

El Sipaag se sent menystingut per Govern

El president, Lluís Anguita, afirma que “primer fan i després parlen amb nosaltres” tot i que comparteix el canvi d’horari a Tràmits

El Sipaag se sent menystingut per Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“És el que ens està passant amb tot, ens assabentem de les coses després, jo d’això [dels horaris del 2019 del servei de Tràmits] me’n vaig assabentar minuts abans que ho comuniquessin.” El president del sindicat de l’administració general (Sipaag), Lluís Anguita, lamenta el que considera un menysteniment per part del ministeri de la Funció Pública. “Primer fan i després parlen amb nosaltres”, es queixa, i ho atribueix al fet que Eva Descarrega considera que “no representem els funcionaris”. Però Anguita replica que “cada vegada tenim més afiliats. Ahir en vam fer vuit de nous i som un sindicat, no una associació, i per tant representem afiliats i no afiliats”.

Sobre la qüestió concreta dels horaris d’atenció al servei de Tràmits, que a partir del 2 de gener es reduirà mitjà hora, Anguita comparteix la decisió de l’executiu justificada per la poca afluència d’usuaris a partir de les 17 hores. De fet, el sindicalista va més enllà. “Aquí [a Tràmits] no hi ha moviment inclús abans de les 17 hores. A partir de les 16.30 hores, i sigui pel motiu que sigui, l’activitat baixa molt i al seu moment ja ho vam dir”.

De fet, Anguita va explicar que malgrat que el ministeri s’havia compromès a fer una enquesta entre el funcionariat sobre el tema dels horaris va ser el sindicat que li ho va haver de recordar. El president del sindicat, però, es queixa que malgrat havia de ser anònima, es demanava el número de cens de qui contestava. “No sé quina mena d’anonimat és aquest”, va denunciar. El sindicalista sí que comparteix la decisió de reduir l’horari i puntualitza que això no influeix en la jornada laboral dels treballadors. “Tot­hom fa les hores que toca”, va dir.

El Govern va comunicar dimecres que després d’haver fet les corresponents comprovacions s’havia decidit que Tràmits obrirà a partir del primer dia laborable del proper mes de gener de les 8 del matí a les 17 hores, en lloc de les 17.30 actuals, per l’escassa afluència d’usuaris en aquesta darrera mitja hora. Quant a les jornades d’horari intensiu, el servei serà operatiu o fins a les 15.30 o bé fins a les 16 hores.

tracking