ADMINISTRACIÓ

Els funcionaris cobraran la baixa a l'inici del mes següent

Funció Pública avançarà els pagaments que abans es feien cap al dia 25

Els funcionaris cobraran la baixa a l'inici del mes següent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de la Mútua dels treballadors de l’administració va acordar ahir un canvi en el model del pagament de les baixes dels funcionaris amb la intenció que puguin rebre el salari abans.

Segons el comunicat enviat a tots els treballadors públics, el pagament de la baixa per part de la CASS el rebran en el moment que presentin l'alta. Pel que fa al complement de la Mútua corresponent al període entre el 3 de novembre i el 3 de desembre, el pagament als funcionaris es farà aquesta mateixa setmana, abans de divendres, s'assenyala al comunicat. També s'especifica que de les baixes que la CASS informi des d'avui fins al 16 de desembre es farà el pagament amb la nòmina.

El sistema actual fa que un funcionari, quan està de baixa, no cobri fins al dia 25 del mes següent. Això s’explica perquè la Seguretat Social envia a la Mútua el fitxer amb la prestació de baixa cap al dia cinc del mes següent en què que s’ha produït l’atur de treball. Per raons tècniques i pràctiques Funció Pública acabava incloent aquests diners en el pagament de la nòmina del mes següent, que es fa efectiva el dia 25. S’evitava així fer dos pagaments en dies diferents a la persona implicada. Aquesta situació havia provocat queixes, especialment quan es tractava de baixes de llarga durada i no d’aturs puntuals.

La Mútua hauria decidit, segons fonts properes al cas, que es passin a pagar les baixes en el moment en què la CASS envia el fitxer. Això significa que cap al dia cinc de cada mes ja es podrà rebre l’abonament dels dies de baixa corresponents al mes anterior. Les mateixes fonts van ressaltar que el pagament no es pot avançar més perquè la Mútua no pot fer cap abonament fins que hagi rebut el fitxer que comunica la baixa.

La Mútua, segons altres fonts, no hauria tractat en la reunió d’ahir la possibilitat que els funcionaris que han comès irregularitats en el cobrament de les baixes siguin portats davant la Justícia. Cal recordar que es va donar fins al 31 de desembre per al retorn de les quantitats obtingudes irregularment i no se sap si els que quedin seran portats a la Batllia.

tracking