reportatge

Innovació i persones

La tercera jornada Inntec va tractar la innovació i les noves tecnologies com a eina de millora de la competitivitat de les empreses incidint en el seu principal actiu: les persones.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’evolució digital està canviant la manera de treballar de les empreses. La tecnologia és una eina molt important que cap companyia pot ignorar, ja que no només té influència sobre els processos de producció i venda de productes i serveis, sinó que aquesta està, des de fa anys i cada vegada més, present en el dia a dia de les persones.

La tercera jornada Inntec, que es va celebrar ahir als Cinemes Illa Carlemany amb la participació de desenes d’experts en empresa i innovació, va acollir una gran quantitat de conferències i debats en els quals es va parlar de la importància de la tecnologia en la millora de la competitivitat de les empreses. Dos dels punts més destacats de la jornada van ser la innovació i la gestió del talent. Com assegura Siobhan O’Rourke, responsable de l’oficina de projectes de l’empresa Tècniques d’Avantguarda, “Andorra té la innovació com un dels seus principis”, per la qual cosa l’experta considera molt important la creació d’una oficina de projectes per part del Govern. O’Rourke afirma que des de l’administració hi ha intenció de fer-ho i espera que es pogués desenvolupar de cara a l’any vinent. D’altra banda, l’experta destaca la importància de les persones en els projectes, ja que aquestes i les seves capacitats “són els actius dels quals disposen les empreses”. En aquest sentit, O’Rourke considera que Andorra té prou persones amb talent com per desenvolupar bons projectes.

La gestió del talent va ser precisament el tema del debat que es va organitzar a la jornada Inntec, en el qual hi van participar diversos experts del món empresarial i educatiu. Després d’intercanviar els seus punts de vista, van concloure que les empreses han de saber com detectar, desenvolupar i aprofitar el talent, tot i que és una capacitat que s’ha de potenciar des de la infància.

Innovació i persones

tracking