Finances

Els bancs diuen que no hi haurà fusions entre entitats

Ricard Tubau afirma que no hi ha “urgència” i que els “operadors no necessiten crear fusions”

Els bancs diuen que no hi haurà fusions entre entitatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector bancari del Principat descarta cap tipus de fusió a curt termini. Així ho va explicar ahir el president d’Andorran Banking, Ricard Tubau, durant el sopar a Soldeu per commemorar el 25è aniversari de l’entitat. Precisament, qüestionat per les fusions, Tubau va afirmar que “amb la informació que nosaltres tenim diria clarament que no a curt termini”. Un curt termini que el director d’Andorran Banking va definir com a mínim “fins al 2019”. “Tenim un model que fa que el banc individual sigui extraordinàriament rendible i eficient i, per tant, tampoc genera una urgència i els operadors no necessiten crear les fusions”, va remarcar, i va matisar que en el cas d’estudiar una fusió a Andorra “ha de ser més la voluntat de compartir un projecte conjunt de creixement”.

En aquest sentit, Ricard Tubau va voler deixar clar que “les operacions de concentració esdevenen perquè hi ha un projecte comú i els accionistes volen compartir, i ara això no s’està donant”.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, va subratllar que “la preocupació del Govern és que la plaça financera es vagi consolidant i aferrant a tots els canvis legislatius per a la seva internacionalització, i això és pot fer amb les actuals entitats i amb la seva dimensió actual”. Per avançar en l’homologació, va continuar, “no calen fusions”.

Homologació financera

Precisament, Tubau va celebrar l’homologació del sector financer i va apuntar que representa “un moment òptim” per al creixement bancari del Principat. “Ara som una plaça oberta i això ens permet començar a treballar un projecte de com fer del sector financer un pilar estratègic de creixement a Andorra”, va assenyalar. Una visió que va compartir el cap de Govern, Toni Martí, que va agrair “l’esforç que s’ha fet” per poder passar “en uns quants anys d’estar considerats paradís fiscal a ser plenament homologats”. Així mateix, Martí va posar en relleu que “allò més important del creixement de la banca està per venir i vindrà de la mà d’un bon acord d’associació” amb la Unió Europea.

tracking