Afers Socials

Govern signa un conveni per a publicar una guia d'atenció als dependents

La signatura s'ha realitzat en el marc de la celebració del Dia del Cuidador, una jornada organitzada pel ministeri d'Afers Socials amb col·laboració amb la Fundació Pilares para la Autonomía Personal

Govern signa un conveni per a publicar una guia d'atenció als dependentsSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, i la presidenta de la Fundació Pilares para la Autonomía Personal, Pilar Rodríguez, han signat avui un conveni per a la publicació de la guia "Cuidar, cuidar-se i sentir-se bé" d'atenció a les persones en situació de dependència, aquesta publicació s'emmarca en un dels objectius de la Llei de serveis socials i sociosanitaris. Aquesta guia dona les eines a tenir en compte per desenvolupar les tasques de cuidador així l’atenció que s’ha de prestar a les persones cuidadores. El ministeri ha editat 1000 exemplars, tot i que també es podrà consultar la versió digital a la pàgina web del ministeri d'Afers Socials.

Aquesta signatura s'ha realitzat en la celebració del Dia del Cuidador, una jornada organitzada pel ministeri d'Afers Socials amb col·laboració amb la Fundació Pilares, "com a mostra de reconeixement a totes les persones, professionals i familiars, que presten tasques d'atenció i de suport a persones en una situació de dependència". Al llarg del matí s'ha celebrat diferents tallers centrats en la figura i les tasques del cuidador. El taller adreçat a professionals cuidadors ha estat dirigit per Clarisa Ramos Feijóo, treballadora social i delegada de la Fundació Pilares para la Autonomía Personal de la Comunitat Valenciana. D'una altra banda, Alícia Suria, treballadora social i gestora del programa Cuidamos Contigo de la fundació a Alacant, ha estat l'encarregada de realitzar el taller per a familiars cuidadors. Finalment, aquesta tarda s'ha organitzat una conferència, sota el nom "Dia del cuidador", a càrrec de la presidenta de la fundació, Pilar Rodríguez. En l'acte han participat també el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, i el president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró.

tracking