infraestructures

El COEX neteja la via de la Moixella per un despreniment

Els operaris van haver d’actuar dijous per retirar les roques caigudes a la carretera laurediana

El COEX neteja la via de la Moixella per un desprenimentCOEX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis del Coex van haver d’actuar dijous a la carretera de la Moixella, a la parròquia de Sant Julià de Lòria, a causa d’un despreniment de roques que va impedir durant unes hores la circulació de vehicles. Segons van informar fonts del Coex, els veïns van avisar els bombers, que posteriorment van alertar el servei de conservació i explotació de les carreteres perquè retiressin les pedres.

De fet, els membres del COEX van publicar un vídeo a través del seu compte de Twitter en què es pot veure els operaris i les màquines fent tasques de neteja per deixar la calçada novament practicable. Les imatges ja han tingut més de 200 visualitzacions. Segons comenten fonts del mateix servei, fins al lloc del despreniment s’hi van desplaçar tres operaris amb un camió i una màquina per recollir els obstacles de la via. Les tasques de neteja van durar unes dues hores i el trànsit va ser novament reobert pels volts de dos quarts de dues de la tarda. La via s’havia tallat al matí.

Fonts del COEX apunten que la causa dels despreniments encara es desconeixen, si bé precisen que aquests fets són “habituals” en aquesta època de l’any a causa dels canvis “pronunciats” de les temperatures, que afecten el sòl. Els últims dies, les pluges i les nevades han fet acte de presència al Principat i de retruc, les temperatures han baixat de manera sobtada, amb uns índexs d’humitat elevats.

El mes d’agost passat, la parròquia de Sant Julià de Lòria va viure un episodi de despreniments de roques a causa de les pluges a la carretera CG-6, que dona accés a la localitat catalana d’Os de Civís.

tracking