Visita pastoral

Vives assegura que la Constitució no és un "fòssil"

El Copríncep ha demanat facilitats perquè les parelles joves tinguin fills i la protecció dels infants i les persones grans que viuen soles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal,Joan-Enric Vives, ha començat la seva visita pastoral a la parròquia d'Escaldes-Engordany aquest matí amb una recepció oficial al comú amb els cònsols i els consellers. Vivesha remarcat la importància de defensar la vida i cuidar especialment els infants i la gent gran que viu sola i que ens ha "donat la vida". Ha animat als comuns a facilitar que les parelles joves puguin tenir fills. En aquest sentit, ha manifestat la seva preocupació per l'accés a l'habitatge.

En relació al Coprincipat, Vives ha fet una metàfora: "quan un vol matar un arbre li va inoculant una gota de verí cada dia i l'arbre es morirà. Quan un el vol fecundar li va inoculant fertilitzants cada dia i aquest arbre esdevé esponerós. Crec que hem de fertilitzar la nostra Constitució i el nostre Principat". Tot i que també ha afirmat que la Constitució no deu ser un "fòssil".Ha recordat que ell serà Copríncep d'Andorra i servirà al país "sempre que els andorrans així ho vulguin, és una qüestió democràtica".

Durant el seu discurs, el bisbe de la Seu d'Urgell ha demanat cuidar l'economia bàsica per "aconseguirles grans coses" ihafelicitatal comú escaldenc per la seva gestió. Ha demanat una aposta en l'educació, que "és el futur", i ha manifestat la seva preocupació per "l'innegable" canvi climàtic. Respecte a l'acord d'associació amb la Unió Europea, Vives ha afirmat que és "molt important" i que Andorra no pot "fer una marxaenrere". El Copríncep ha celebrat l'arribada dels primers refugiats al país i que Govern treballi a favor dels corredorshumanitaris.

La cònsol major, Trini Marín, ha obsequiat el Copríncep amb la sèrie documental "Cròniques de la parròquia" i un pin d'Escaldes-Engordany.

El Corpíncep ha iniciat la seva visita pastoral a Escaldes-Engordany amb una recepció al comú

El Corpíncep ha iniciat la seva visita pastoral a Escaldes-Engordany amb una recepció al comú

tracking