finances

El TS rectifica la Batllia i no donarà dades del 'cas BPA' als Cierco

El TS rectifica la Batllia i no donarà dades del 'cas BPA' als CiercoARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribu­nal Superior ha rectificat la Batllia, i l’AREB no haurà de facilitar la documentació que havien reclamat els germans Hi­ gini i Ramon Cierco relativa al cas BPA. El Tribunal de Batlles havia estimat parcialment, el 26 de gener passat, la demanda dels màxims accionistes del banc, que en dues cartes havien sol·licitat diferents tipus de dades a l’AREB. En la primera, el 5 de de-sembre del 2016, reclamaven els informes de valoració que van permetre aprovar la valoració econòmica de BPA; un annex de la resolució de l’AREB del 21 d’abril del 2016 referent al traspàs d’actius, drets i immobles, així com l’informe realitzat per Price Waterhouse Coopers (PwC) a petició de l’AREB pel qual es van analitzar i revisar un per un tots els clients de BPA.

En la segona, enviada un dia després, demanaven informació, no documentació, a l’AREB sobre els diferents instruments de resolució relatius a BPA que van deixar en 261 milions d’euros el saldo de l’entitat, per quina raó les societats que formaven part del mateix grup de consolidació de l’entitat en resolució van ser excloses de la recapitalització interna i que motivessin quin podria ser el suposat o pretès “contagi”, “trastorn greu a l’economia” o “pertorbació greu del funcionament dels mercats financers” que va permetre excloure aquestes filials del procés de recapitalització. També demanaven informació relativa a Banco Madrid.

La Batllia va donar en part la raó als germans Cierco i va ordenar a l’AREB facilitar la documentació que es demanava en la primera carta. L’AREB va presentar un recurs per no haver-ho de fer i els accionistes majoritaris de BPA, per accedir a la segona informació. El TS ha donat la raó a l’AREB i no haurà de facilitar cap informació.

tracking