Mobilitat

Les nevades obliguen a portar equipaments al port d'Envalira

Avui s’esperen gruixos de fins a 20 centímetres per sobre dels 2.200 metres

Les nevades obliguen a portar equipaments al port d'EnvaliraVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions meteorològiques es van complir i ahir les cotes més altes van rebre les primeres nevades destacades de la tardor. Les precipitacions van emblanquinar diversos punts del Principat i Mobilitat va activar la fase groga a primera hora del matí. Segons van explicar des del departament, la jornada no va ser complicada quant a circulació, si bé van caldre equipaments especials al port d’Envalira durant tot el dia. Així mateix, la neu també va provocar que es restringís l’accés a França per l’RN22 a camions de més de 19 tones des de les 7.45 hores fins a la nit.

Les precipitacions van deixar diversos gruixos de neu al país, segons la cota. Des del Servei Meteorològic van posar l’accent en els 11 centímetres registrats a Sorteny, els 8 centímetres al Bony de les Neres i a Perafita i dels 6 centímetres a Grau Roig. De fet, la capa de neu d’ahir va cobrir especialment els diversos sectors dels dominis esquiables. Els perfils a les xarxes socials de Vallnord i Grandvalira es van fer ressò de la notícia, mostrant fotografies i vídeos dels gruixos acumulats. Davant el paisatge hivernal, els m’agrada dels seus seguidors es van multiplicar. Des de Grandvalira es van congratular per les precipitacions i van posar en relleu que “el canvi de temps esperat ja és aquí”. “Les primeres nevades de la temporada ja cobreixen les estacions”, van afegir.

Nevada fins avui a la tarda

En aquest sentit, es preveu que la nevada s’allargui fins avui a la tarda i que es pugui arribar fins als 5 centímetres a 1.200 metres i als 20 centímetres per sobre dels 2.200 metres.

tracking