política

Toni Martí reitera el compromís del Govern amb l'RN-20

El cap de Govern es va reunir amb la prefecta de l’Arieja per tractar diversos temes d’interès

Toni Martí reitera el compromís del Govern amb l'RN-20SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, es va reunir ahir amb la prefecta de l’Arieja, Chantal Mauchet, en la que ha estat la seva primera visita a Andorra. També hi va estar present el conseller diplomàtic del prefecte d’Occitània, Jean-Marc Laforet, i l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero. En la trobada de cortesia, el cap de Govern i la prefecta van tractar assumptes d’interès per als dos territoris.

Un dels punts més importants dels que es van posar damunt la taula a la reunió va ser el projecte de millora de la carretera RN-20 a França. Aquesta és la primera inversió que fa Andorra fora del país, per la qual cosa Martí va posar en relleu un projecte que servirà per “reequilibrar la balança comercial i turística”. Aquesta es tracta d’una obra molt important per als dos països i Martí va destacar el compromís i la implicació del Principat en ell.

França i Andorra van signar l’acord de millora de la carretera el març de l’any passat, establint un pressupost de 21 milions d’euros, dels quals Andorra pagarà la meitat. L’objectiu principal d’aquesta inversió és treballar per evitar riscos naturals. Especialment allaus, que sovint obliguen a tallar aquesta via. Les mesures previstes en aquest projecte contribuiran a millorar la seguretat en l’entrada al túnel de Pimorens, la qual cosa ajudarà a reduir els talls de circulació en aquest punt. De fet, amb aquestes obres es preveu que es puguin controlar el 75% de les allaus naturals que hi ha en aquest corredor. Els treballs es van reprendre el mes de maig, i si les condicions meteorològiques són favorables, les obres estaran acabades al novembre, abans que comenci la temporada d’hivern amb l’arribada de la neu. Si finalment els treballs no es poden completar abans de les primeres nevades, es programarà una nova fase de treball a partir de mitjans d’agost del 2019.

La prefecta de l’Arieja ha aprofitat la seva visita a Andorra per reunir-se també amb els ministres d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

tracking