EDUCACIÓ

Cau un 4,9% el nombre d'alumnes al sistema espanyol

El ministre Eric Jover ho atribueix als canvis estructurals dels últims anys

Cau un 4,9% el nombre d'alumnes al sistema espanyolANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema educatiu espanyol té aquest any un 4,9% d’alumnes menys respecte a l’any passat. És una dada que va donar a conèixer ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, durant la seva compareixença en comissió per informar sobre l’inici del curs escolar. El sistema espanyol tenia l’any passat 3.002 alumnes, mentre que aquest any en té 2.852. Aquesta xifra contrasta amb les del sistema educatiu andorrà, que aquest any tindrà un 2,5% més d’estudiants, i amb les del sistema francès, que disposa d’un 1% més d’alumnes.

Segons Jover, un dels motius d’aquest descens del sistema espanyol es deu als canvis interns que hi ha hagut els últims mesos, com el fet que hi hagi hagut canvis dins de la gestió del Col·legi del Pirineu, que segueix formant part del sistema espanyol. El titular d’Educació va explicar que hi ha hagut “una lleugera baixada” d’alumnes en aquest centre que ha repercutit en les “dades globals” del sistema. “És normal que quan canvies alguna cosa, primer facis un passet endarrere per després fer-ne dos endavant”, va apuntar el ministre, que alhora va recordar que un dels possibles motius del descens també podria ser la presència del British College, que ha comportat que “l’oferta educativa creixi”. Jover considera que amb aquest nou centre, hi ha competència “sana” que “enriqueix” l’estructura educativa del país. “Hem de distribuir el mateix pastís entre més gent”, va dir.

A més, també atribueix la reducció d’estudiants a la reunificació de les escoles al centre María Moliner i que els efectes d’aquest canvi encara poden durar “algun any” més. En tot cas, Jover va voler enviar un missatge de “tranquil·litat” i va assegurar que el sistema espanyol “públic i laic s’està estabilitzant”. Assegura que les matriculacions dels estudiants més petits són “estables” i que les reduccions d’alumnes s’han produït en les franges d’edat “més grans”.

En espera de l'informe Pisa

Eric Jover va assegurar ahir que el curs passat es van realitzar les proves de competències perquè l’Escola Andorrana se sotmeti a l’informe Pisa. El titular d’Educació no es va atrevir a posar una data per rebre l’avaluació de l’ens, però va afirmar que l’avaluació els donarà “un full de ruta” per veure en quins aspectes del sistema caldrà millorar. Les proves de competències a les quals es van sotmetre els alumnes de 15 anys del sistema andorrà es van fer sobre matemàtiques, català i anglès.

tracking