Política

Els funcionaris mantindran els 8 anys de reserva de plaça per fer política

Les esmenes del grup demòcrata a la llei de la Funció Pública modifiquen la versió inicial que fixava una excedència indefinida

Els funcionaris mantindran els 8 anys de reserva de plaça per fer políticaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup demòcrata ha fet públiques avui les esmenes presentades a la llei de la Funció Pública i entre les que s'inclou mantenir la reserva de plaça per als treballadors públics en 8 anys per tenir un càrrec polític. D'aquesta manera s'elimina el canvi introduït al text inicial que fixava que els funcionaris podrien tenir una excedència per dedicar-se a la política de caràcter indefinit, segons han explicat els consellers Marc Ballestà i Sofia Garrallà. Ballestà ha apuntat a més que el nou codi de relacions laborals estendrà aquesta reserva de plaça de dos mandats als empleats del sector privat que vulguin exercir una responsabilitat política.

Els demòcrates han fet una esmena perquè els treballadors públics que tinguin els sous més baixos o treballin de manera eventual o parcial per a l'Administració puguin tenir una segona feina sempre que es comuniqui a Funció Pública. També es modifica la llei per prorrogar l'edat de jubilació dels funcionaris en cinc anys, de manera que sempre que hi hagi acord de les dues parts els empleats del cos general podran treballar fins al 70 anys i els dels cossos especials, fins als 65 anys.

Els parlamentaris demòcrates han anunciat que avui mateix presentaran les esmenes als sindicats públics i des del Sindicat de Personal de l'Administració General s'ha fet públic una carta adreçada a DA per rebutjar la trobada argumentant que mantenen l'oposició a la nova llei de Funció Pública i que els demòcrates intenten fer "un rentat de cara de cara a l'hora d'aprovar aquesta llei". El col·lectiu assegura que no farà "cap pas enrere a l'hora de defensar els nostres drets i obligacions com a ciutadanes i ciutadans".

tracking