30è aniversari

La UdA inaugura el curs acadèmic amb un increment del 26% en nous estudiants

El rector, Miquel Nicolau, i el ministre d’Educació, Eric Jover, han entregat els diplomes als estudiants que van acabar els estudis al juny en un acte que ha comptat amb una conferència del periodista Joaquim Maria Puyal

L'UdA inaugura el curs acadèmic amb un increment del 26% en nous estudiantsAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auditori Claror de Sant Julià ha acollit aquest matí l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic de la Universitat d’Andorra (UdA). Una nova etapa que comença amb un notable increment en el alumnes, ja que segons les dades presentades, hi ha un creixement de matrícules del 8,2 %, destacant els estudiants de nou ingrés que representen un 26,4 % més que l’any passat. El periodista i doctor en lingüística Joaquim Maria Puyal ha estat l’encarregat de celebrar la lliçó inaugural, titulada 'Comunicació i llengua', en el marc del trenta aniversari de l’entitat educativa. "Tots els pobles han de tenir cura de la seva llengua. Les llengues són part essencial de les identitats dels pobles" ha declarat Puyal en referència a l'ús del català. A l’acte han assistit, entre d'altres autoritats, el cap de Govern, Toni Martí, el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, els quals han estat els encarregats d’entregar els diplomes a 45 dels 86 estudiants que van acabar els seus estudis el juny passat.

Al discurs inicial, el rector de l’UdA ha destacat el començament del nou màster en Dret, durant aquest curs, que dona accés a la professió d'advocat, així com, la posada en marxa del primer pla d’estudis dual i multilingüe en el bàtxelor en Ciències de l'educació. “A més de la nova metodologia basada en competències i que elimina el concepte clàssic d'assignatura, en aquest pla d'estudis la cultura democràtica, el diàleg intercultural i la sostenibilitat estan al centre”, ha afegit Miquel Nicolau.

L’acte també ha servit per presentar la memòria del curs passat, durant el qual la Universitat va registrar 1741 matriculacions.La carrera amb més demanda ha estat enguany el bàtxelor en Administració d’empreses, que ha registrat 37 estudiants nous, seguit dels bàtxelors en Infermeria i en Informàtica, amb 31 i 30 alumnes de nou ingrés, respectivament. Durant la cerimònia també s'ha recordat que durant aquests trenta anys d’història s’han expedit 4.877 diplomes, incloent formacions reglades i formació continuada, dels quals 1.100 són títols d’estat.

El periodista Joaquim Maria Puyal inaugura el curs acadèmic de l'UdA

El periodista Joaquim Maria Puyal inaugura el curs acadèmic de l'UdA

tracking