Justícia

Absolt d'injúries a funcionaris un home per no saber que feia res il·legal

Va dir “fills de puta” a dos treballadors d’Ocupació i que només trobaven feina a estrangers

Absolt d'injúries a funcionaris un home per no saber que feia res il·legalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha absolt un home de 47 anys i de nacionalitat andorrana d’un delicte menor d’injúries a funcionaris en exercici de les seves funcions en considerar que amb els fets que se li imputaven concorria la circumstància excloent de la responsabilitat penal de poder comprendre que estava fent quelcom il·legal o actuar d’acord amb aquesta comprensió per raó d’una anomalia o alteració mental. En tot cas, el tribunal imposa al processat la mesura de seguretat de seguir tractament ambulatori en un centre terapèutic per un període de quatre anys.

Els fets jutjats van passar l’11 de febrer del 2016 quan el processat, alterat després de rebre una comunicació de la propietària de l’habitatge que tenia arrendat que l’indicava que si no pagava el lloguer el faria fora del pis, va trucar al Servei d’Ocupació, essent atès per una de les treballadores. Durant la conversa, l’acusat va recriminar a la seva interlocutora “no haver-li trobat feina i en canvi sí que trobaven feina als estrangers, i a ell com a andorrà encara no”. Després d’aquestes paraules, va començar a insultar la funcionària dient-li de manera reiterada que eren uns “fills de puta”. Seguidament la dona va derivar la trucada a un tècnic del Servei d’Ocupació, al qual el processat va reiterar els mateixos insults.

L’acusat, segons la sentència de Corts, pateix retard mental lleu, síndrome orgànica de la personalitat, síndrome cerebral orgànica amb trastorn paranoide, trastorn del control dels impulsos amb llindar molt baix a la frustració. Són, s’assenyala, trastorns tots ells de característiques cròniques que poden fer reaccionar el processat de manera impredictible i amenaçant, no calculant les conseqüències de les seves conductes impulsives. El pèrit va asse-nyalar en el judici que el dia dels fets el processat tenia les capacitats cognitives i volitives totalment anul·lades.

La fiscalia considera provat que l’home és autor del delicte menor que se li imputava, però va demanar al tribunal l’absolució per la circumstància excloent de la responsabilitat criminal. Sí que va demanar la mesura de seguretat de seguiment de tractament per quatre anys. La defensa va demanar-ne l’absolució i el tractament, però només durant sis mesos.

Corts diu que la mesura ha de ser de quatre anys, ja que l’home ha fet actes similars en el passat que podia repetir en el futur.

tracking