Successos

La policia deté quatre persones per contraban i blanqueig de diners

Els agents han intervingut tabac de pipa d'aigua valorat en 217.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut quatre persones implicades en una operativa de contraban de tabac i blanqueig de diners, segons ha informat el cos de seguretat. Entre els arrestats figura un empresari, resident francès de 27 anys, que regentava un comerç a Andorra la Vella i que els agents consideren que "es dedica a vendre quantitats molt importants de tabac de pipa d'aigua" que havia subministrat als detinguts en l'operació anomenada 'Olimpiades' i a "altres grups de contrabandistes de l'Estat veí". La policia xifra la quantitat de mercaderia de tràfic il·lícit en set tones i estima que tindria un valor de 315.000 euros.

La intervenció policial es va desencadenar de manera conjunta entre la policia, la duana andorrana i francesa arran de la detenció a Porta el 3 d'octubre d'un home no resident de nacionalitat francesa que portava en una furgoneta una tona de tabac de pipa d'aigua sortint del Principat. Les investigacions de la policia van permetre identificar com a subministrador de la mercaderia l'empresari francès de la capital i detectar una furgoneta de matrícula francesa on el matí de dissabte passat s'haurien carregat dues tones més de tabac adquirides a l'establiment d'Andorra la Vella.

La policia va culminar la investigació diumenge de matinada quan el propietari del comerç feia "tasques de pilot en un Audi A1 matrícula del Principat a la furgoneta carregada", que es dirigia cap a la frontera nord del país. Els agents van detenir l'empresari i tres persones no residents de nacionalitat francesa i edats de 18, 19 i 31 anys. Dins de la furgoneta es van intervenir 208 caixes de tabac de pipa d'aigua, 2.496 quilos, que tindrien un valor de 114.466.

La resta de la mercaderia intervinguda va ser localitzada per la policia a l'establiment comercial i al domicili de l'empresari detingut, on es van trobar 186 caixes del mateix tabac valorades en 102.233 euros. Els agents també van trobar "documentació rellevant per a la investigació" i l'operació es va saldar amb el decomís de tot el tabac, la furgoneta i el turisme, una rellotge d'alta gama amb un valor de 17.000 euros i 18.000 euros en efectiu.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial ahir, segons assenyalen des del cos de seguretat en un comunicat.

tracking