Educació

El sistema espanyol inicia els estudis per crear la seva pròpia FP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema educatiu espanyol està estudiant posar en marxa una formació professional a les seves aules del Principat. Així ho va expressar ahir el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, que va explicar que responsables de l’ensenyament espanyol s’han adreçat al ministeri que ell mateix encapçala per informar-los que estan “elaborant estudis tècnics per veure quines són les formacions que voldrien desenvolupar”. En aquest sentit, Jover va voler posar l’accent en el fet que seria una oferta complementària a l’existent actualment al sistema francès i andorrà.

“No hi haurà competència perquè els tres sistemes educatius estan d’acord amb les regles del joc, i com més ampli sigui el catàleg, millor”, va argumentar, al temps que va remarcar que “això es fa quan cadascú fa formacions professionals diferents”. Precisament, el titular d’Educació va destacar que l’executiu ofereix “plena col·laboració en el moment que [els responsables del sistema educatiu espanyol] ho considerin oportú”. “Sempre tenim coordinació amb els diferents sistemes educatius i s’obren camps que els altres no estiguin desenvolupant”, va afegir, justament abans de l’inici de la cerimònia inaugural del curs 2018-2019 de formació professional (FP).

Augment d’alumnes d’FP

D’altra banda, el director del departament de formació professional, Quim Torredà, va congratular-se pel bon funcionament de l’FP. De fet, Torredà va explicar que el curs ha començat amb un 6% més d’alumnes al centre d’Aixovall. Una xifra que fa que s’hagin aconseguit un total de 310 alumnes matriculats en les cinc branques formatives que actualment es desenvolupen a les instal·lacions lauredianes. “Estem parlant de les noves estructures formatives d’aquest àmbit, cada vegada més connectades amb el teixit empresarial”, va dir.

El sistema espanyol inicia els estudis per crear la seva pròpia FP

tracking