Agricultura

Les pedregades han afectat el 35% de la collita de tabac

Les parròquies amb més danys declarats han estat Encamp, amb un 60%, i la Massana, amb un 55%

Més de la meitat de les plantes de tabac, afectades pel mal tempsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 35% de la collita de tabac s'ha vist afectat per les pedregades d'aquest estiu i un 1,3% dels cultius s'han destruït pels danys que presentaven, segons ha informat l'Associació de Pagesos L'afectació ha estat especialment elevada a Encamp, amb un 60%, i a la Massana, amb un 55%, especialment concentrat en Escàs, Pal i Sispony.

El nombre de parcel·les sobre les quals s'ha declarat un o més sinistres ha estat de 228 que representen menys de la meitat dels danys de la collita del 2017, que es va concretar en 449 terrenys amb pedregades. Des del col·lectiu de pagesos s'indica que el global de declaracions era inicialment del 45% dels conreus però després dels peritatges el percentatge ha baixat al 35%.

La data amb més afectació va ser el 7 de juliol, ja que les tempestes amb pedra van danyar camps de tabac d'Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Les declaracions registrades corresponen a cinc dies del juliol, quatre de l'agost i dues jornades del setembre, el que suposa el mateix total que l'any passat.

tracking