justícia

Condemnat un exdirectiu de futbol amb una residència fictícia a Andorra

L’exvicepresident de l’Hèrcules va comprar una casa al Principat però seguia residint a Espanya

Condemnat un exdirectiu de futbol amb una residència fictícia a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident de l’Hèrcules C. F., Juan José Huerga, ha estat condemnat a un any i dos mesos de presó per defraudar 1,6 milions d’euros a la hisenda espanyola, segons la sentència del jutjat penal número 3 d’Alacant. Segons l’escrit de la magistrada Sonia Gallego, Huerga hauria adquirit una residència a Andorra el juliol del 2005 amb l’objectiu “de seguir operant amb les seves empreses i obtenir importants beneficis personals”, i afegia que la compra “va resultar ser merament formal”, ja que es va acreditar que seguia residint a Espanya, tal com es desprèn d’una sentència anterior, pels moviments de les seves targetes de crèdit, per les accions que va desenvolupar davant de notari, i fins i tot per alguns retalls de premsa sobre “la seva intervenció com a accionista de l’Hércules durant aquells anys”, diu la sentència.

Gallego el condemna per haver perpetrat aquest frau a través de tres societats del sector immobiliari que administrava o controlava directament: Hobby Hotel SLU, Neilbuzz SL i Immobiliària Neilhob SL, totes elles amb domicili fiscal a Alacant. Aquestes empreses van obtenir uns beneficis de 5.346.698 euros el 2005 i de 2.035.035 euros l’any següent, tal com va constatar al seu moment l’equip regional d’inspecció de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT). No obstant això, l’empresari no cobrava nòmina ni percebia dividends de les seves societats, a les quals, per contra, facturava “els ingressos procedents dels seus honoraris” per la seva activitat “d’intermediació immobiliària”, segons la sentència que pot ser recorregut en apel·lació. De la mateixa manera, carregava als comptes de les societats “despeses i inversions de béns destinades al seu àmbit personal, sense haver-los tributat com a retencions”.

La sentència el declara autor de dos delictes contra la Hisenda pública, però aplica un atenuant de dilacions indegudes pel retard en la tramitació del procés i limita cadascuna de les penes a set mesos de presó.

tracking