Acord d'Associació

La UE considera que Andorra ha de sortir de la llista grisa de paradisos fiscals

Els eurodiputats destaquen l'esforç d'Andorra contra el delicte fiscal en la primera trobada del Grup d'Amistat entre en Parlament d'Andorra i el Parlament Europeu

Primera trobada del Grup d'Amistat del Parlament EuropeuElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Andorra està a la llista grisa i considero que ha de sortir", ha afirmat López Aguilar. El ponent permanent del Parlament Europeu per a l'acord d'associació,JuanFernandoLópez Aguilar, ha explicat que després dels Papers de Panamà el Parlament Europeu va elaborar dos llistats, un negre i un gris, sobre els països que són considerats paradisos fiscals. L'eurodiputat ha assegurat que destacarà les "reformes històriques", com l'impost d'IRPF o l'impost de societats a l'informe que ha d'elaborar pel Parlament Europeu per a la part final de les negociacions sobre l'acord d'associació. López Aguilar consideraque "Andorrano serà mai més una vall aïllada" i cal explicar bé els beneficis que potssuposarper al país l'associació amb la Unió Europea. L'eurodiputat s'ha reunit amb diferents actors econòmics, com la Cambra de Comerç o el sector agrícola, que li han manifestat "inseguretats" al respecte. "És bo per Andorra ser un estat confiable per als seusestatsveïns", ha dit després de la primera trobada del Grup d'Amistat entre el Parlament andorrà i el Parlament Europeu.

Vint eurodiputats de Gran Bretanya, França, Portugal i Espanya formen part d'aquest grup. Han visitat el país cinc d'ells per tractar matèries econòmiques i financeres amb diferents consellers. "Els grups d'amistat són unlobyfavorable a un país", ha explicat l'eurodiputat SantiagoFisas, qui ha afegit estar disposat a fer d'intermediari entre Andorra i les institucions europees. "Volíem trencar els estereotips que existeixen d'Andorra. Andorra a part de sortir dellistatsnegres i grises,avancecap alfutur i el futur és la Unió Europea", ha assegurat el conseller Carles Ensenyat.

Hi haurà una segona trobada del grup a Estrasburg al mes de novembre i una tercera cita de nou al Principat, on s'espera que vinguin més eurodiputats.

tracking