El Superior rebutja recusar els magistrats de Corts per al judici del 'cas BPA'

La Sala Penal considera que la petició de l'advocat Silvestre és extemporànea i no s'ajusta als motius que poden comportar una recusació

El Superior rebutja recusar els magistrats de Corts per al judici del 'cas BPA'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior ha rebutjat la petició del lletrat Joan Antoni Silvestre de recusació dels magistrats Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Baron que integren el Tribunal de Corts que jutja el cas BPA. La Sala Penal considera que la vulneració del dret a la defensa, la manca d'imparcialitat i la manca de llibertat d'expressió que al·legava el lletrat per demanar que els tres magistrats quedessin apartats del procés no s'han produït atenent els arguments que exposa la defensa de quatre dels processats de la causa i afirmen que la demanda és extemporànea i no s'ajusta als supòsits contemplats per a una recusació.

El lletrat exposava com un dels motius de falta d'imparcialitat dels tres magistrats l'incident que havia tingut amb Pijuan en la primera part del judici al gener per la custòdia de les proves. La Sala Penal del Superior conclou que el fet que el president del Tribunal de Corts li cridés l'atenció no té perquè tenir cap conseqüència en el desenvolupament del procediment. Respecte a l'embargament preventiu que havien dictat sobre els encausats, el Superior al·lega que és una potestat de Corts i que es va fer amb la finalitat de verificar que els acusats tenien el mateix patrimoni al moment de dictar-lo que al judici per si calia prendre alguna mesura.

Les dues argumentacions de l'advocat determina el Superior que són extemporànees perquè la de l'incident es va produir fa vuit mesos i l'embargament fa dos mesos i si la defensa considerava que hi havia alguna vulneració de drets era de manera immediata a cada situació que havia de presentar les accions que estimés.

tracking