Coprínceps

Martí i Philippe destaquen la cooperació en la lluita contra el contraban

El cap de Govern i el primer ministre francès s'han trobat aquest matí a París

Martí i Philippe destaquen la cooperació en la lluita contra el contrabanSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Martí ha coincidit aquest matí amb el primer ministre francès, Édouard Philippe, en la trobada que han mantingut a París en que la lluita conjunta dels dos països contra el contraban és cada vegada més efectiva i que la cooperació dels cossos de policia i de duana amb els veïns funciona perfectament. El cap de Govern ha destacat que els dos executius han pogut copsar que aquest control per evitar el tràfic il·legal de mercaderies sensibles "funciona molt bé" i alhora ha defensat "el dret legítim d'Andorra a vendre el tabac a un preu més barat però dins del raonable".

Martí ha parlat sobre la visita del copríncep Macron a Andorra que segons ha indicat el cap de l'executiu serà en la propera legislatura i ha recordat que es va trobar amb el president de la República Francesa en el marc de l'Assemblea General de l'ONU a Nova York i que es tornaran a trobar la setmana vinent en la reunió de la Francofonia que se celebrarà a Erevan.

Altres dels assumptes abordats en la primera trobada que mantenen Martí i Philippe ha estat el de les carreteres i el desviament de la via a Tarascon, que té un pressupost de 140 milions, i sobre el que no s'ha concretat la data de finalització de les obres. El cap de Govern ha remarcat que aquesta millora d'infraestructures i la resta d'obres que s'estan fent servirà per arribar a Tolosa des d'Andorra en menys temps. El Principat ha assumit una inversió de 10,5 milions en sis anys en treballs que ja estan programats per millorar els accessos des de França i que el Govern espera que serveixen per facilitar els intercanvis comercials i el desenvolupament econòmic i social dels dos territoris veïns.

Finalment, els dos mandataris han parlat sobre com atreure inversions franceses al Principat en projectes de medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic. El cap de Govern ha proposat al primer ministre francès preparar un acord global de cooperació transfronterera que serveixi de marc per a les diverses accions de col·laboració que hi ha entre els dos països, com ara en matèria d'educació, agricultura, salut o energia.

tracking