Institucions

El raonador participa a l'assemblea internacional de l'Ombudsman

Els integrants de la Federació Iberoamericana dels Ombudsman es reuniran a Andorra al novembre

Marc Vila deixa la presidència de Premsa Andorrana, SA, en ser nomenat Raonador del Ciutadà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, participa des d'avui i fins dimecres a l'Assemblea General de l'Institut Internacional de l'Ombudsman (OIO), a Brussel·les. Les jornades porten per títol 'L’Ombudsman en una societat oberta i participativa' i coincideixen amb la celebració del 40è aniversari de l'IOI.

L'Assemblea General de la secció Europea de l’entitat aplega els defensors dels drets de la ciutadania de 48 països europeus. Al vespre tindrà lloc la cerimònia commemorativa dels quaranta anys de la IOI. Dimarts tindrà lloc la sessió inaugural anirà a càrrec de la Presidenta del senat belga, la diputada valona, Christine Defraigne, seguida del Mediador Federal de Bèlgica, Guido Herman, i de les observacions del President de l’IOI a Europa- i Síndic de Greuges de Catalunya- Rafael Ribó. Durant la jornada, es tractaran amb profunditat diverses qüestions vinculades amb l’exercici de la tasca de l’Ombudsman, com ara l’accés a la informació i la transparència, a càrrec del Síndic de Greuges irlandès i president de l'IOI, Peter Tyndall. Finalment, dimecres 3 d’octubre, la sessió final de treball tractarà del paper dels Ombudsman com a garants dels tractats internacionals.

Al final d'aquest congrés internacional, els ciutadans presentaran

oficialment l'informe del fòrum ciutadà "Make My Administration". La pròxima trobadaserà el mes de novembre a Andorra, quan es calcula que es desplaçaran fins a Andorra més de cent persones, en representació de 24 països integrants de la Federació Iberoamericana dels Ombudsman (FIO).

tracking